shadow

Üdvözöljük Újkígyós város weboldalán!

 

2017. november 21.

Az Újkígyósi Polgárőr Egyesület tisztelettel meghívja Önt 2017. november 22-én 17 órától a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartandó lakossági fórumára, melynek témája: a Katasztrófavédelem aktuális kérdései és feladatai. További fontos témák: a tűz keletkezésének okai és az ide tartozó jogszabályok ismertetése, a tüzek, balesetek, rendkívüli események észlelésénél történő bejelentések.

+ tovább olvas

2017. november 17.

POLGÁRMESTERI FOGADÓÓRA

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy november hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2017. november 20. (hétfő)

+ tovább olvas

2017. november 14.

Tisztelt újkígyósi lakos!

A közelgő Karácsony alkalmából Újkígyós Város Önkormányzata, a helyi civil szervezetek, a vállalkozók és magánemberek a tavalyi évhez hasonlóan ismét szeretnének megajándékozni minden 65 év feletti újkígyósi lakost, idén 2000 Ft-os vásárlási utalvánnyal. A tavalyi évben több vállalkozó, egyesület, intézmény és magánember segítette a hagyománnyá vált kezdeményezésünket, egy kis örömet szerezve ezáltal az időseknek. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki ezeknek a támogatóknak!

Amennyiben lehetősége van támogatást nyújtani bármilyen csekély összeggel, 2017. november 24-én (péntek) 12 óráig jelezze ezt személyesen a Polgármesteri Hivatal titkárságán, vagy a 256-100/126-os telefonszámon, illetve a kommunikacioatujkigyos.hu e-mail címen.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a támogatók nevét nyilvánosságra hozzuk mind a vásárlási utalványon, mind az Újkígyósi Önkormányzati Értesítőben.

Köszönjük önzetlen segítségét!

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2017. november 10.

Tisztelt lakosság!

Újkígyós Város Önkormányzata – a hulladékgazdálkodási közfeladatokkal kapcsolatos jogszabályi kötelezettségének eleget téve – feladat ellátási szerződést kötött a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulással. A megállapodás alapján az idei évtől jelentős változások következtek be a hulladékszállítással kapcsolatban, melyek közül a legaktuálisabbakat az alábbiakban foglaljuk össze:

+ tovább olvas

2017. november 08.

H I R D E T M É N Y

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy

2017. november 18-án (szombaton),

a korábbi gyakorlatnak megfelelően a város területén

lomtalanítást

végzünk.

 

+ tovább olvas

2017. november 03.

hirdetmeny.jpg

+ tovább olvas

2017. november 03.

novemberi_matine.jpg

novemberi_vetites.jpg

+ tovább olvas

2017. november 03.

Ősz van ragyogóan süt a nap a levelek aranysárgává váltak. Ilyen derűs őszi napon született Kurucz Béláné Somogyi Anna. 1927. október 24-én. Nehéz, de boldog gyermekkora volt. Hamar meg kellett tanulnia, hogy a megélhetésért dolgozni kell. A nehéz évek ellenére mégis mindig derűs és mosolygós volt. Mikor férjhez ment, a semmiből kellett otthont teremteniük, de ő tele tervekkel soha nem adta fel, a lehetetlent nem ismerve. Igazán boldog akkor lett, amikor megszülettek gyermekei Marika és Béla. Teljes volt a család, az életük ekkor nyert igazi értelmet. Fáradhatatlanul dolgoztak, ami meghozta gyümölcsét. Meleg családi otthont teremtettek férjével gyermekeik számára. Kitanították, majd később útjukra bocsájtották őket. Boldogan várták az unokák érkezését. Hiszen ők aranyozták be napjaikat. Nusi néni, ahogy őt mindenki ismeri, az Aranykalász Termelőszövetkezetben dolgozott, ahol kollégái, főnökei egyaránt tisztelték és szerették. Mindig mindenkivel barátságos, segítőkész és kedves volt. Sajnos a hordólemez üzemben baleset érte, egyik kezén ujjait nagy részben elvesztette. Az első ijedelem után, és a fájdalmak elmúlásával ő nem tudott tétlen maradni. Megtanulta sérült kezét szinte ugyan úgy használni, mint régen. Továbbra is minden munkát el tudott végezni. Segített, ahogy csak tudott gyermekeinek, unokáinak. Sajnos az élet újabb próbára tette, tragikus körülmények között elvesztette fiát, akit mai napig gyászol. De ő nem adta fel az életet, ment tovább. Később párjától is el kellett válnia, egyedül maradt. A háza körüli teendőit továbbra is ő végezte. Dédunokái születésével öröm költözött az életébe, hiszen volt már további terve, célja az életének. Sokat vigyázott rájuk, szeretgette, dédelgette őket. De az évek felette is elszálltak megfáradt, ezért lányáékhoz költözött. Itt is ténykedik, amit csak tud, maga körül elvégez, pedig 90 év olyan hosszú és szép kor, ami keveseknek adatik meg. Idős kora ellenére is megőrizte mosolygós, vidám természetét.

Születésnapjához gratulálnak, jó egészséget, még számos boldog évet kíván lánya Marika, veje Lajos, unokája Andika, férje Misi, két dédunokája, Márk és Roland, valamint Lali unokája. Szebellédi Zoltán, Újkígyós város polgármestere is felköszöntötte Anna nénit 90. születésnapja alkalmából.

Kívánunk neki még sok boldog évet!

20171020_105517.jpg

+ tovább olvas

2017. október 27.

meghivo.jpg

+ tovább olvas

2017. október 26.

2017. október 19-én került sor a TOP-1.1.1-15BS1-2016-00019 „Keleti Iparterület kialakítása Újkígyóson” című projekt támogatási szerződésének sajtó előtt történő aláírására a Városházán.

A résztvevők között köszönthettük Vantara Gyula országgyűlési képviselőt, Albert Péternét, a Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatóságának igazgatóját és Várfi Andrást, a Békés Megyei Önkormányzat alelnökét.

+ tovább olvas

2017. október 20.

bitay.png

+ tovább olvas

2017. október 19.

Szépvízi káposztavágás

A Szépvízért Egyesület Szépvíz Község Polgármesteri Hivatalával közösen tizedik alkalommal szervezte meg a Káposztavágás-vásárt Szépvízen, a Nád-dűlőn október 14-én. Önkormányzatunk meghívást kapott a rendezvényre.

+ tovább olvas

2017. október 12.

Orvosi ügyelet változás 2017. november 1-jétől!

 

Felnőtt és gyermek ügyeletet ellátó:                               Csaba Ügyeleti Kft.

Felnőtt ügyelet:                                      Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet

                                                                 Belgyógyászati tömb, földszint

                                                                                            Békéscsaba, Gyulai út 18.

Telefonszám:                                           66/555-424

+ tovább olvas

2017. október 12.

Megváltozik az orvosi ügyelet 2017. november 1-jétől

A közösségünkben élőknek egyik legfontosabb szükséglete a megfelelő egészségi állapot fenntartása. Ennek érdekében Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a lakosság megfelelő egészségügyi ellátásának biztosítására.

Az önkormányzat az ügyeleti feladat-ellátást évtizedek óta a szerződésben álló háziorvosokkal biztosította. A háziorvosok jelenlegi egzisztenciális helyzete, jövőbeli terveik szükségessé tették az ügyeleti rendszer átalakítását.

+ tovább olvas

2017. október 09.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2017.10.23-án (hétfőn) a hulladékgyűjtő ürítése elmarad,

helyette 2017.10.21-én (szombaton) kerül sor az ürítésre.

+ tovább olvas