shadow

Üdvözöljük Újkígyós város weboldalán!

 

2018. április 19.
Tisztelt Lakosság!
 
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. 2018. évben is kiemelten fontosnak tartja az önkormányzatok véleményének megismerését, annak érdekében, hogy a tárgyév decemberében bekövetkező menetrendi ciklusváltás során tényleges, megalapozott utazási igényekhez igazodó menetrend kerüljön kialakításra.
 
A járatok gyakoriságát, indulási idejét, megállóhely-kiosztását az utazási igényekhez igazodva, önkormányzati és minisztériumi elvárásoknak megfelelően alakítja ki a társaság és a hivatalos egyeztetési folyamat lefolytatása, illetve a minisztériumi jóváhagyást követően hirdetik meg.
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. folyamatosan végzi a 2018. év második félévére vonatkozó menetrendi igények gyűjtését, illetve a 2018-2019. éves ciklusra érvényes országos, regionális és elővárosi autóbusz menetrend tervezését.
 
Ezúton kérjük a lakosság segítőkész közreműködését a kérdőív kitöltésében, melyet >>ide<< kattintva tekinthetnek meg és legkésőbb 2018. április 27. (péntek) 12,00 óráig a kommunikacioatujkigyos.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.
 
Segítő közreműködésüket előre is köszönjük!
 
Újkígyós Város Önkormányzata
+ tovább olvas

2018. április 18.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az Újkígyósi Polgármesteri Hivatal

2018. április 21-én (szombat) igazgatási szünetet tart, az ügyfélfogadás szünetel.

Kérjük szíves megértésüket!

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2018. április 18.

Tisztelt Újkígyósiak!

A Magyar Energiahatékonysági Intézet alapján jelent meg az alábbi tájékoztatás, melyben felhívják a figyelmet egy, a mellékletben szereplő hamis hírre. A hír olyan lakásfelújítási pályázatra vonatkozik, mellyel kapcsolatban az önkormányzatoknál kell jelentkezni.
Mint látható, ilyen pályázati lehetőségről sem nekünk, sem más hivataloknak nincs tudomása, így kérjük a lakosság szíves megértését.

+ tovább olvas

2018. április 16.

Tóth László futónagykövet 5. alkalommal kezdeményezte a Megye Futást, amely alkalomból 13 nap alatt 630 kilométert fut Békés megyében. A célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, amelyhez az egyik kiváló lehetőség a futás.

20180416_110216_0.jpg

Tóth Lászlóhoz és futótársaihoz Szebellédi Zoltán polgármester is csatlakozott a város határában. A piactérnél újkígyósi diákok várták a csapatot. A futónagykövet elmondta a diákok számára, hogy már heti három alkalommal történő fél órás testmozgás hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

20180416_111228.jpg

Rövid pihenő után az iskolások csatlakozásával indultak tovább, hogy a mai nap céljához, Kaszaperig eljussanak.

20180416_111652.jpg

+ tovább olvas

2018. április 13.

Ezüstág Gondozási Központ      

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján

pályázatot hirdet

Ezüstág Gondozási Központ
pszichológus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony         

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Békés megye, 5661 Újkígyós, Arany J. utca 45.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Pszichológiai vizsgálatok végzése, tanácsadás, terápia

Illetmény és juttatások:

Az illetmény és juttatások megállapítása megállapodás alapján történik.

Pályázati feltételek:

 • Egyetem,
 • büntetlen előélet

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
 • ADHD kivizsgálásában való jártasság

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • önéletrajz
 • végzettséget és/vagy képzettséget igazoló okiratok
 • erkölcsi bizonyítvány
 • nyilatkozat a pályázó hozzájárulásáról, hogy a pályázatban szereplő adatokat a pályázat elbírálásában résztvevők megismerhessék
 • minden olyan irat, melyet a pályázó a pályázat szempontjából fontosnak tart

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban 2018. június 1. napjától tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 21.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Vida Klára intézményvezető nyújt, a +36 20 986 9530 -os telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a pályázatnak a Ezüstág Gondozási Központ címére történő megküldésével (5661 Újkígyós, Petőfi utca 26-28. ). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: 109/2018. , valamint a munkakör megnevezését: pszichológus.
 • Elektronikus úton Vida Klára intézményvezető részére a ezustagatujkigyos.hu E-mail címen keresztül
 • Személyesen: Vida Klára intézményvezető, Békés megye, 5661 Újkígyós, Petőfi utca 26-28.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. május 25.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 • KÖZIGÁLLÁS - 2018. április 18.
 • ujkigyos.hu - 2018. április 13.
 • Újkígyósi Önkormányzati Értesítő - 2018. április 20.
+ tovább olvas

2018. április 12.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy április hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2018. április 16. (hétfő) 8-9 óra

Helyszín: Piactér

Minden kedves érdeklődőt várunk!

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2018. április 12.

Újkígyós Város Önkormányzata az Újkígyós, Arany János utca 43. szám alatt lévő Park Étterem és Kávézó évfordulója alkalmával szervezett rendezvény során útlezárást fog végrehajtani az Arany János utca József Attila utca és Kossuth utca közé eső szakaszán

2018. április 30-án 0400órától 2018.május 1-én 2400 óráig.

A zárás a DAKK Zrt. autóbuszjáratait is érinti, kérjük utazásaik megtervezése során vegyék figyelembe, hogy az útlezárás ideje alatt az utasok az Egészségház megállót nem tudják használni!

A helyi útviszonyok sajátosságait, valamint a járművek méreteit figyelembe véve az Arany János utca érintett szakaszának kiváltására a fenti időszakban az autóbuszok a Gyulai út – Arany János utca – Hosszú utca – Ady E. utca – Kossuth utca – Arany János utca – Öreg utca – Petőfi utca útvonalon fognak közlekedni, kérjük megértésüket.

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2018. április 12.

Az elmúlt időszakban többen jelezték az Önkormányzatnál, hogy az Öreg utca – Petőfi utca kereszteződésénél lévő autóbusz megálló gyűjtő területe igen nagy, oda az autóbusszal közlekedni akaró lakosok közül sokan kerékpárral érkeznek, viszont a kerékpárok elhelyezésére a megálló környékén nincs lehetőség.
Ott jártunkkor mi is tapasztaltuk, hogy a természetben adódó lehetőségeket kihasználva vannak a kerékpárok elhelyezve (bokorhoz, telefon oszlophoz támasztva), ami valóban nem optimális. A helyzet orvoslása érdekében a megálló mellett kialakítottunk egy legalább 7 kerékpár elhelyezésére alkalmas kerékpártárolót, bízva benne, hogy azt az utasok megelégedéssel vették birtokba!

Varga Ferenc
műszaki csoportvezető

+ tovább olvas

2018. április 11.

Újkígyós Város Önkormányzata a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 154 500 000 Ft támogatást nyert az Önkormányzat tulajdonában lévő, a Tormási úton elhelyezkedő iparterület fejlesztéséhez. A város vezetése fontosnak tartja az itt működő vállalkozások segítését, ezért döntött arról, hogy a 100%-os támogatású pályázati forrásból alkalmassá teszi az ingatlant helyi munkahelyek létesítésének fogadására. A meglévő főépületet felújítják, energetikailag korszerűvé teszik, a meglévő rossz állagú szociális épületet elbontják, helyére egy 300 m2-es könnyűszerkezetes raktárt, géptárolót építenek. A telephely közlekedőfelületeit új térburkolattal látják el, amely alkalmas lesz kamionforgalom megfelelő kiszolgálására is. Az ingatlan akadálymentesítése is megvalósul, többek között akadálymentes parkoló kialakításával. Az így megújult barnamezős beruházás által az Önkormányzat Kft-je mellett telephelyet tudnak biztosítani más újkígyósi vállalkozások termékeinek, szolgáltatásainak befogadására, de igény szerint várják más vállalkozások jelentkezését is. Két épületben közel 2 000 m2 csarnok fog rendelkezésre állni, termelő és raktározási kapacitások igénybe vételére. A beruházás várhatóan jövő év első felében fog megvalósulni, de a lehetséges partnerek jelentkezését már most várják. Keressék bizalommal Szebellédi Zoltánt, Újkígyós város polgármesterét.

+ tovább olvas

2018. április 06.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2018. áprilisi szokásos hulladékszállítás a következőkben felsoroltak szerint bővül:

• 2018.04.12. (csütörtök) az év első zöldhulladék szállítása, a további időpontokról később adunk tájékoztatást
• 2018.04.28. (szombat) tavaszi lomtalanítás

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a lomtalanításra csak olyan anyagokat tegyenek ki az utcára, ami nem minősül zöldhulladéknak, kommunális hulladéknak, vagy veszélyes hulladéknak (veszélyes hulladék pl.: elhasznált elektromos háztartási eszközök, gumiabroncs, TV, hűtő, akkumulátor), mert ezen a napon a szolgáltató egyéb hulladékot nem szállít el!

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas