shadow

Üdvözöljük Újkígyós város weboldalán!

 

2017. február 27.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Társaságunk, az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. az ön felhasználási helyét ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog időszakban az alábbi területeken:
2017.03.01. 07:30 - 15:30 óra között
Újkígyós, Petőfi utca 39/1-75/1,22-60/1.

+ tovább olvas

2017. február 22.

Az Újkígyós, Arany János utcán történt balesetről az alábbi tájékoztatást adja a Békéscsabai Rendőr-kapitányság. Újkígyóson, az Arany János utcán 2017. február 21-én 14 óra körül valószínűleg a sofőr rosszul léte miatt egy tehergépkocsi oszlopnak, konténereknek, majd kerítésnek ütközött. Senki nem sérült meg, a jármű vezetőjénél az alkoholszondás mérés eredménye negatív lett. A baleset helyszíni szemléjének idejére a rendőrség a környező utcákra terelte a forgalmat.  A Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset okát.

+ tovább olvas

2017. február 17.

Lezárult az új étteremmel kapcsolatos névválasztás. Újkígyós város lakossága 153 szavazattal a Park Étterem és Kávézó mellett tette le a voksát, melyet Kaczkóné Zsótér Mária küldött meg az Önkormányzat részére. Az ő jutalma egy 4 fő részére szóló vacsora a Park Étterem és Kávézóban, mely nyereményhez ezúton gratulálunk!

+ tovább olvas

2017. február 16.

2017. február 9-én, csütörtök reggel autóbusszal Budapestre utaztunk 45 fővel, hogy megnézzük a Parlamentet és a Nemzeti Színházban megtekintsük a Tóth Ilonka című színpadi előadást. Az utazás jó hangulatban indult, igaz kicsit korán. Hamarabb értük el a fővárost, mint terveztük, ezért volt egy kis idő városnézésre is. Szabad program következett. A csoport nagy része megtekintette a Bazilikát, majd rövid séta után megközelítettük a Parlamentet.
(Fotó: Turovszki Krisztián)

+ tovább olvas

2017. február 14.

Az Újkígyóson, a közelmúltban történt lopásokkal kapcsolatosan a Békéscsabai Rendőrkapitányság az alábbi tájékoztatást adja.

+ tovább olvas

2017. február 13.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy február hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2017. február 20. (hétfő)

8-9 óra

 

Helyszín:

Piactér

 

Minden kedves érdeklődőt várunk!

 

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2017. február 03.

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal        

a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

 

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal
Műszaki csoport

műszaki ügyintéző

 

munkakör betöltésére
 

+ tovább olvas

2017. február 02.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 9:45-12:00 óra között vízhiány lesz a Petőfi utcán a Hosszú-Kossuth utca között, valamint a Kossuth utcán a Petőfi utcától az Ady utcáig, csőtörés javítása miatt.

Megértésüket köszönjük!

+ tovább olvas

2017. február 01.

scan_42.jpg

+ tovább olvas

2017. február 01.

Mozgáskorlátozottak Újkígyósi Szervezetének 2017. évi fogadóórái 13-15 óra között, helyszín: művelődési ház.

 

Időpontok és programok:

Február 7., 21.

Március 7., 21. orvos-beteg találkozó

Április 4., 18.

Május 2., 16., 30.

Június 13., 27.

Július 11., 25. kirándulás

Szeptember 5., 19., orvos-beteg találkozó, kirándulás

+ tovább olvas

2017. január 31.

2017. január 30-án lakossági fórumot tartott az Önkormányzat, ahol Szebellédi Zoltán polgármester beszámolt az elmúlt év legfontosabb eseményeiről, valamint köszöntötte a tíz legtöbb helyi adót befizető és a tíz legnagyobb foglalkoztatót és Békés Megyei Hírlap szavazásán az Év emberének választott Makoviczki Ákost. A 2016. évben a Bek-Holz Kft. vehette át az Év vállalkozójának járó plakettet. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! A fórum második részében Vantara Gyula országgyűlési képviselő aktuális kérdésekről tartott tájékoztatót.

+ tovább olvas

2017. január 27.

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal

pályázatot hirdet

1 fő szakács

munkakör betöltésére.
 

+ tovább olvas

2017. január 27.

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal

pályázatot hirdet

1 fő étteremvezető – felszolgáló

munkakör betöltésére.
 

+ tovább olvas

2017. január 27.

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal

pályázatot hirdet

1 fő felszolgáló

munkakör betöltésére.

+ tovább olvas

2017. január 27.

Újkígyós Város Önkormányzata 2017-ben is részt vesz a Szociális Földprogramban. A Képviselő- testület 6/2011. (III. 22.) önkormányzati rendelete szerint az a személy jogosult szociális földprogramban való részvételre, aki:

  • legalább 1 éve Újkígyósi lakóhellyel rendelkezik,
  • háztartásában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 71. 250,- Ft-ot,
  • Nyilatkozatban vállalja, hogy a terményt saját állatai etetésére fogja felhasználni.
     
+ tovább olvas

2017. január 25.

2017. január 24-én Szaló Szilárd Csongor az idei évben elsőként tett állampolgársági esküt Szebellédi Zoltán polgármester előtt, aki borral köszöntötte.  A magyar állampolgársághoz ezúton is gratulálunk és külön öröm számunkra, hogy Újkígyóson képzeli el a jövőjét!

Polgármesteri köszöntő: allampolgarsagi_esku_-_koszonto.

+ tovább olvas

2017. január 23.

Megrendül a szív, elcsuklik a hang, könnybe lábadnak a szemek ...

Nap mint nap találkozunk a halállal ... mégsem tudjuk megszokni. Bár tudjuk, hogy aki megszületik, egyszer vissza is tér Teremtőjéhez. Mégis a legtermészetesebb érzéseinkhez tartozik a megrendülés, a bánat, az értetlenség, a fájdalom, de akár a lélek lázadása is.

+ tovább olvas

2017. január 23.

Tisztelt Lakosság!

Az alábbi kérdőív a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár programjaival, szolgáltatásaival kapcsolatban kéri az Önök véleményét:

https://goo.gl/forms/pZvimENetczhACtm2

Válaszaikat ezúton is köszönjük!

+ tovább olvas

2017. január 23.

A Békés Megyei Kormányhivatal első fokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva meghozta határozatát, mely szerint Újkígyós, Szabadkígyós és Békéscsaba külterületére a madárinfluenza miatti védőkörzetet feloldotta: Határozat

 

+ tovább olvas

2017. január 18.

Az elmúlt időszak szokatlanul hideg időjárása, valamint a még előttünk álló téli hónapok miatt a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot a fennálló veszélyekről. A vízmérők fagy elleni védelméről a jogszabályok alapján a fogyasztó köteles gondoskodni. Mivel sok lakatlan ingatlan is van a településen, ezért kérik a szomszédok fokozott figyelmét a környezetükben lévő ingatlanokra vonatkozóan.

+ tovább olvas

2017. január 17.

- Az égéstermék-elvezetővel (kéménnyel) rendelkező tüzelő- és fűtőberendezés csak a teljesítményének megfelelő, illetőleg arra méretezett – szilárd tüzelésű berendezés esetén legalább évente, gáz tüzelésű berendezés esetén legalább kétévente tisztított és ellenőrzött – kéményhez csatlakoztatható.

+ tovább olvas

2017. január 17.

scan0002.jpg

+ tovább olvas