shadow

Üdvözöljük Újkígyós város weboldalán!

2015. október 13.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy október hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2015. október 19. (hétfő) 8-9 óra

Helyszín:
Piactér

Minden kedves érdeklődőt várunk!

 

Újkígyós Város Önkormányzata

 

+ tovább olvas

2015. október 09.

scan_15.jpgscan2_0.jpg

+ tovább olvas

2015. október 07.

12118646_480172175477465_5116689682694386489_n.jpgOktóber 6-án az 1848/49-es forradalom és szabadságharc  vértanúira  emlékeztünk. Arra a 13 magyar honvédtisztre, akiket a szabadságharc leverése után, az abban  játszott szerepük miatt  végeztek ki Aradon. Megemlékezésünk elején Harangozó Imre, az Ipolyi Arnold Népfőiskola elnöke tartott előadást „Várfogság a hazáért „– báró Meszéna Ferenc Újkígyós hőse címmel. Az előadás a X. Országos Könyvtári Napok keretében, a Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.Ezt követte az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola 5.a osztályos tanulóinak ünnepi műsora, akik Lenhardt Enikő tanár segítségével készültek az előadásra. Majd  Szebellédi Zoltán, Újkígyós város polgármestere tartott ünnepi megemlékezést az új ’48-as emlékműnél, a művelődési ház mellett. A település nevében Szebellédi  Zoltán polgármester, Bozó József alpolgármester és dr. Csatlós László jegyző helyezték  el az emlékezet virágait.

+ tovább olvas

2015. október 06.

dsc_6648.1.jpg2015. október 4-én az Idősek Világnapja alkalmából tartottak ünnepséget a városban. Az ünnepi szentmise után a rendezvény helyszínén Sütő Balázsné köszöntötte a megjelenteket. A szervezők, örömet szerezve ezzel a megjelenteknek, fényképeket vetítettek ki az elmúlt 10 év idősek világnapi rendezvényeiről. A jubiláló házaspárokat, valamint Újkígyós legidősebb lakosait virággal és emléklappal köszöntötték: 2015-ben Újkígyóson Zsótér József és Bánfi Györgyné a legidősebb városunkban. Hídvégi Andrásné a jelenlévők között volt a legidősebb, míg Balázs István 90. születésnapja alkalmából vehette át az emléklapot. Az évfordulós megemlékezések után Szebellédi Zoltán polgármester átadta az Újkígyós egészségügyi és szociális ellátásáért kitüntetést, melyet idén a Képviselő-testület Sávolt Jánosnak ítélt oda. Ezúton kívánunk további jó egészséget az ünnepelteknek, a kitüntetéshez pedig gratulálunk!

+ tovább olvas

2015. október 06.

dsc_6580.1.jpgSzombaton az Ecker József Labdarúgó Pályán ünnepélyes keretek között adták át a TAO-s pályázatból, valamint Újkígyós Város Önkormányzatának támogatásából megépült lelátó fedését. A tetőszerkezet mellett, az új biztonsági kerítés és új cserepadok is elkészültek. Az ünnepségen Oláh Timót egyesületi elnök beszámolt az elmúlt évek beruházásairól, melyek TAO-s és önkormányzati támogatásból csaknem 20 millió forintot tesznek ki. Tóth Márton, a Megyei Labdarúgó Szövetség képviselője felhívta a figyelmet a sportéleti beruházás fontosságára és e tekintetben kiemelte Újkígyóst, hiszen a településen az elmúlt évtizedekben folyamatos fejlődés mutatkozott.

+ tovább olvas

2015. október 05.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy október hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2015. október 7. (szerda) 16-17 óra

Helyszín:
Fő utcai óvoda

Minden kedves érdeklődőt várunk!

 

Újkígyós Város Önkormányzata

 

+ tovább olvas

2015. október 05.

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy

2015. október 13-án, kedden, 12-18 óra között

 - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - az általános iskola által szervezett papír

és ócskavas gyűjtéssel egyidejűleg

lehetőség nyílik a veszélyes hulladéknak minősülő, elhasznált elektromos

háztartási eszközöknek az Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal udvarán

történő elhelyezésére.

+ tovább olvas

2015. október 05.

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Újkígyóst bemutató filmet 2015. október 17-én (szombat) 16:50 órától, valamint 2015. október 18. (vasárnap) 7:40 órától láthatják a Duna World csatorna műsorán.

Egy kis ízelítő a filmből: https://www.youtube.com/watch?v=4IgTFemgmTU

 

 

+ tovább olvas

2015. október 02.

M E G H Í V Ó

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei  Egyesületének

Kígyósi Szervezete

tisztelettel és szeretettel meghívja

2015. október 17-én 18 órai kezdettel az

újkígyósi Soproni Söröző éttermében tartandó

É V A D Z Á R Ó     V A C S O R Á J Á R A
 

+ tovább olvas

2015. október 01.

Újkígyós Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez, így

PÁLYÁZATOT

ír ki felsőoktatási (nappali) tanulmányokat folytató hallgatók („A” típusú pályázat), valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó (B” típusú pályázat)  fiatalok számára.
 

+ tovább olvas

2015. október 01.

2015. október 3-án (szombat) Sportnap az óvodában

Kínálatunkból:

A sportnapon lesz ugrálóvár,  zene, a gyerekeknek  egészséges életmóddal kapcsolatos puzzle, 3d puzzle, 1 perc és nyersz játékok, sport totó a nagyobbaknak, floorball, tollas, ping-pong, sorversenyekhez  eszközök, gyümölcsök, ásványvíz. Ajándék nyereményt tudunk adni bögrét, könyvjelzőt, poháralátétet, labdát, tollas szettet, logikai játékokat. 

Várjuk a családtagokat ismerősöket rokonak barátokat!

Ezt nem szabad kihagyni!

+ tovább olvas

2015. szeptember 30.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézet targoncavezetői tanfolyamot hirdet, mely előreláthatólag október közepén indul. A tanfolyam elvégzésével bizonyítványt kapnak a résztvevők. Bővebb információ a +36/30 566-40-22-es telefonszámon kérhető.

+ tovább olvas

2015. szeptember 29.

Mint bizonyára sokan tudják, hogy Oláh Gábor újkígyósi lakos súlyos balesetet szenvedett néhány héttel ezelőtt. Lakossági kezdeményezés kapcsán Újkígyós Város Önkormányzata támogatást gyűjt a család részére. Aki ebben a nehéz helyzetben anyagilag támogatni tudná a családot, az alábbi módokon teheti ezt meg:

+ tovább olvas

2015. szeptember 21.

Ezúton hívjuk fel a tisztelt lakosság figyelmét, hogy külföldi utazásaik megkezdése előtt feltétlenül tájékozódjanak az adott országba való belépés feltételeiről, mert vannak olyan uniós országok, ahova kizárólag csak a kártya formátumú személyigazolvánnyal lehet belépni. Bővebb információ a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok oldalon olvasható.

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2015. szeptember 18.

A Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. ezúton értesíti az újkígyósi lakosságot, hogy a mai napon (péntek) el nem szállított zöldhulladék - a nagy mennyiség, illetve műszaki hiba miatt - 2015. szeptember 21-én (hétfő) kerül elszállításra.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

+ tovább olvas

2015. szeptember 18.

A Kulturális Örökség Napjai országos eseménysorozathoz ebben az évben Újkígyós is csatlakozott. Városunk a program keretein belül 2015. szeptember 19-20-án, öt helyszín megtekintését teszi lehetővé:

- Filagória és Vincellérház

- Ipolyi Arnold Népfőiskola

- Művésztanya

- Szűz Mária Szent Neve katolikus templom

- Wenckheim park

+ tovább olvas

2015. szeptember 17.

Kedves Anyukák, Apukák és Gyerekek!

Szeretettel várunk Titeket 2015. szeptember 23-án (szerda) 10 órától a városi könyvtárba, a soron következő ” baba-mama” összejövetelünkön!

Téma: Otthoni, gyermekkori balesetek megelőzése és

elsősegély-nyújtási  praktikák

Előadó: Likerné Paholló Andrea

védőnő

+ tovább olvas

2015. szeptember 14.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy szeptember hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2015. szeptember 21. (hétfő) 8-9 óra

Helyszín:
Piactér (Gyulai út)

Minden kedves érdeklődőt várunk!

Újkígyós Város Önkormányzata

 

+ tovább olvas

2015. szeptember 14.

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája tematikus képzőművészeti pályázatot hirdet a megye területén élő, nem hivatásos alkotók számára. A pályázat célja: Békés megye értékeinek képzőművészeti szemmel történő bemutatása.

+ tovább olvas

2015. szeptember 10.

Az újkígyósi Mozgáskorlátozottak Helyi Szervezete értesíti a tisztelt lakosságot, hogy  térítésmentes ortopédiai szakrendelés lesz az egészségházban 2015. szeptember 18-án (péntek) 15:00-17:00 óra között. Beutaló nélkül csak gyógycipő és gyógyászati segédeszközök felírására van lehetőség. TAJ kártya, lakcímkártya és ha van közgyógyigazolvány feltétlenül szükséges!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Tomcsenkóné Rácz Mária
helyi szervezet vezető

+ tovább olvas