shadow

Üdvözöljük Újkígyós város weboldalán!

 

2016. december 08.

A Békés Megyei Kormányhivatal első fokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva a madárinfluenza betegség előfordulása miatt Újkígyósra is kiterjedő megfigyelési körzet, valamint védőkörzet elrendeléséről döntött:

Térkép

Határozat

Határozat

+ tovább olvas

2016. december 02.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy Újkígyós Város Önkormányzatánál tűzifa támogatás igényelhető 2017. január 2. napjától, melyhez kérelem a Városháza szociális irodájában (6-os szoba) szerezhető be. A formanyomtatvány kitöltésével és a kötelező jövedelemigazolások csatolásával lehet igényelni.

Benyújtási határidő: 2017. január 2. napjától 2017. január 6. napja 10 óráig.

A határidő elmulasztása jogvesztő.

+ tovább olvas

2016. november 30.

Az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola és a Kígyós Művészeti Egyesület, a korábbi évekhez hasonlóan, adománygyűjtést szervez. Tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, ruhákat és játékokat várnak a szervezők, melyeket az iskola aulájában van lehetőségük az adományozóknak leadni 2016. december 1-jén és 2-án 15 órától 18 óráig.

+ tovább olvas

2016. november 23.

Önkormányzatunk ebben az évben is megszervezi a már hagyománynak számító Szolidáris Karácsony elnevezésű akciót, melynek keretében a korábbi években 20-30 család kapott Újkígyóson karácsonyi élelmiszercsomagot, a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően.

+ tovább olvas

2016. november 21.

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy az elmúlt fűtési szezonhoz hasonlóan az újkígyósi lakóingatlanoknál, a szilárd tüzelőanyagok elégetése során keletkező szilárd hulladékot (salak, hamu és pernye) az Önkormányzat munkatársai minden hónap első hetében – a 2016/2017-es fűtési szezonban – díjmentesen összegyűjtik, majd azt a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. a településről elszállítja. Az összegyűjtést szerdai napokon a település Hosszú utcától délre eső városrészében, csütörtöki napokon a Hosszú utcán és a Hosszú utcától északra eső városrészében végezzük!
 

A salak és hamu összegyűjtésének dátumai:

december 7., 8.

   január 4., 5.

február 1., 2.

március 1., 2.  

április 5., 6.
 

+ tovább olvas

2016. november 21.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a hosszúra nyúlt, enyhe őszi időjárásra tekintettel egyeztetést folytattunk a Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. vezetőjével a zöldhulladék elszállításának szerződéstől eltérő teljesítése érdekében.

Az egyeztetés eredményeként a szolgáltató vállalta, hogy a zöldhulladékot a településről még egyszer elszállítják – az idei évben utolsó alkalommal –, melynek időpontja 2016. december 9., péntek.

                                                

+ tovább olvas

2016. november 17.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy november hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja:

2016. november 21. (hétfő)

8-9 óra

 

Helyszín:

Piactér

 

Minden kedves érdeklődőt várunk!

 

Újkígyós Város Önkormányzata

+ tovább olvas

2016. november 16.

A cikket az alábbiakban olvashatják:Tudnivalók_kéményseprésről

+ tovább olvas

2016. november 09.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a BKSZ Plusz Nonprofit Kft. vezetőjével folytatott egyeztetés eredményeként az idei évben még egy alkalommal elszállítják településünkről a zöldhulladékot, előre láthatólag november hónap végén vagy december hónap elején!
 

+ tovább olvas

2016. november 09.

Érdeklődni a +36 70/ 626-20-09-es telefonszámon!

 

Magánkezelések orvosi javaslatra saját hatáskörben is.

Minden kórházban végzett fizioterápiás kezelés elvégezhető helyben is:

• Érszűkület kezelése, érterápia

• Ultrahang (vízben is), galván, vákuum és interferenciás kezelések

• Rehabilitációs bénult izmok tornája, utókezelése

• Fájdalomcsillapítás (derék, hát és ízületek)

+ tovább olvas

2016. november 03.

A Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívja az érintettek figyelmét a szénmonoxid-mérgezés és a kéménytüzek veszélyeire. Minden fűtési szezonban hallani kéménytűzről, füstmérgezésről, szén-monoxid mérgezésről. Kellő odafigyeléssel, a vonatkozó előírások betartásával, szakmai segítség igénybevételével azonban mindezek elkerülhetőek.

+ tovább olvas

2016. október 28.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Gyulai úti szabadidőpark területén 2016. október 24-én haltelepítést hajtottunk végre. A telepítés során 350 kg három nyaras pontyot helyeztünk vízbe, a halak 1,5-2,5 kg átlagsúlyúak. Tilalmat nem rendelt el Újkígyós Város Önkormányzata, horgászni érvényes napijeggyel, a hét minden napján 5:00-21:00 óra között lehet. A napijegyet nemcsak a horgászat napján, hanem azt megelőzően, bármikor meg lehet vásárolni.

Kellemes időtöltést, eredményes horgászatot kívánunk!

+ tovább olvas

2016. október 27.

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy november hónapban a polgármesteri fogadóóra időpontja
2016. november 2. (szerda) 16-17 óra, helyszín: Fő utcai óvoda.

Minden kedves érdeklődőt várunk!

+ tovább olvas

2016. október 27.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az újkígyósi víztorony műszaki okok miatt kizárásra került, ezért ebben az átmenetei időszakban a települést ellátó hálózatban a víznyomást a szabadkígyósi víztorony biztosítja és előfordulhat, hogy a hálózaton víznyomás csökkenése tapasztalható, különösen a nagyobb vízfogyasztási időszakokban.

Az eredeti állapot visszaállításáig türelmüket és megértésüket kérjük!

+ tovább olvas

2016. október 26.

tuzolto_egyesulet.jpg2016. október 24-én 25 taggal megalakult az Újkígyósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az egyesület elnökének Nagy Balázst, titkárának Baranya Sándort, gazdasági vezetőjének Horváth Gyulát választották.

+ tovább olvas

2016. október 24.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a BKSZ Plusz Nonprofit Kft. –technikai okok miatt – a zöldhulladék elszállítását október 28-án nem tudja megoldani!

Tájékoztatásuk szerint az idei évben az utolsó zöldhulladék elszállítását időpontja:

2016. november 4. (péntek)

A hosszú hétvégére tekintettel megkérjük a tisztelt lakosságot, hogy az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot – lehetőség szerint – az ünnepnapot követően helyezzék el az ingatlanok előtti közterületen!

+ tovább olvas

2016. október 18.

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében a Gyulai úti szabadidőparkot 2016. október 1. napjától napijegyes horgász tóként üzemelteti.

+ tovább olvas

2016. október 10.
Tisztelt Újkígyósiak!

Amint már sokak számára ismeretes, leégett egy újkígyósi 5 gyermekes család gyermekszobája. Önkormányzatunk igyekszik segíteni a bajba jutott embereken, de szükséges a lakosság segítsége is. A családdal történt egyeztetés során körvonalazódott, hogy az alábbi dolgokra lenne szükségük:
 

- 86-os méretű fiú ruhák és 22-es méretű fiú cipők
- gyermekpelenka (maxi)
- hűtőszekrény
- tisztítószerek
- vezetékes gáztűzhely

+ tovább olvas

2016. október 10.

2016 októberében informatika tanfolyam indul az újkígyósi művelődési házban kezdők részére. A képzés 35 órás, hetente két alkalommal: hétfőn és csütörtökön 17 órától tervezzük a foglalkozások kezdését. A résztvevők életkora 16 és 65 év között lehet. A tanfolyam teljesen ingyenes, regisztrációs díjat sem kell fizetni.

+ tovább olvas