Adófizetést biztosító csekkek hivatalban történő kitöltésének lehetősége – Újkígyós város weboldala

Adófizetést biztosító csekkek hivatalban történő kitöltésének lehetősége

Több észrevétel érkezett Önkormányzatunkhoz, hogy a lakosság számára kivetett adónemek kapcsán, azok megfizetésére szolgáló készpénz átutalási megbízások (csekkek) kitöltése megkönnyítené a kötelezettség teljesítését elsősorban idős az adminisztrációval nehezen boldoguló lakók számára.

A kivetés során keletkező okirat mellé a fizetés lehetővé tétele érdekében a kiküldött küldeményben készpénz átutalási megbízást is mellékelünk. A csekkek gépi kitöltésére az adatbázist kezelő program egyik alkalmazásában nyílik lehetőség az erre a célra szolgáló speciális kapcsolású csekkszalag és hasonlóan speciális nyomtató használatával. Ezen nyomtatóeszköz nem áll önkormányzatunk rendelkezésére. A nyomtatástechnika hiányosságai miatt sok rontott csekk keletkezik. A csekkek beszerzése jelentős anyagi ráfordítást igényel.

Az adókötelezettség teljesítésére folyószámlán beszedési megbízással vagy átutalással is nyílik lehetőség. Átutalás esetén a csekk mellékelése feleslegessé válik. A féléves kötelezettség teljesítésére kiküldött kitöltött csekk esetén nem nyílna alkalom az adózó számára az egész évi összeg befizetésére, mivel a második félév kapcsán újabb csekket küldünk ki. Ezt csak a saját kezű kitöltéssel tudja megtenni.

Lehetőség nyílik esetlegesen kézi kitöltésre is azonban a nyomtatás, borítékolás jelenetős humánerőforrást igényel tekintettel arra is, hogy az adatbázis beszerzése és a jogszabályban a kézhezvételre biztosított idő között nagyon kevés idő marad a munka elvégzésére.

Természetesen személyes vagy egyéb kommunikációs csatornán eljuttatott megkeresésre munkatársaink biztosítják a csekkek hivatalban történő kitöltését az eddigi gyakorlatnak megfelelően.

Amennyiben lehetőségünk nyílik a gépi nyomtatás ésszerű technikai megoldására, abban az esetben természetesen alkalmazni fogjuk az adókötelezettség teljesítésének megkönnyítése érdekében.

 

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás