Az Újkígyósi Vízmű Kft. felhívása – Újkígyós város weboldala

Az Újkígyósi Vízmű Kft. felhívása

Az Újkígyósi Vízmű Kft. részéről szeretnénk ismételten felhívni a tisztelt lakosság figyelmét, a hideg időjárás miatti fagyásveszélyek elkerüléséhez szükséges intézkedések megtételére.

A Vízmű Kft., mint a település ivóvízellátását, illetve a szennyvízelvezetését, -tisztítását biztosító szolgáltató, az úgynevezett téli felkészülési időszakban minden olyan intézkedést – bele értve a lakosság tájékoztatását – megtett, amely a hideg időjárás miatti elfagyások veszélyét a lehető legkisebbre csökkenti.

Az elkövetkező hónapokban várhatóan hidegebb időjárása miatt kérnénk a tisztelt lakosságot, a vízórák, aknák és ingatlanjaik házi vízhálózatának fokozott védelmére.

Vízórák fagyás elleni védelme:

Ismételten felhívjuk a figyelmet, a vízórák elfagyás elleni védelmére, az akna gondos lefedésére. A fedett – leginkább a néhány milliméteres vaslap fedésű – aknában lévő vízmérők védelme érdekében érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az aknafedél ne maradjon nyitva, emellett külön szigetelő réteg lefektetése is védelmet nyújthat az elfagyás ellen.

A vízmérő berendezések elfagyása miatt felmerült költségek, a közszolgáltatási szerződés értelmében a fogyasztót terhelik.

Ingatlanok, ingatlanrészek:

A nem használt, fűtetlen ingatlanok, vagy ingatlan részek vízvezetékeit, – a vízórák és aknák mellett – védeni szükséges, mivel azok szintén könnyen elfagyhatnak. A télire magára hagyott ingatlanok esetén két szempontra kell figyelemmel lennünk.

Az első, hogy a víztelenítés maradéktalan és teljes legyen. Csapok, főelzáró szelep megnyitása, tartályok teljes leeresztése.

A másik, hogy az akna, illetve az aknában lévő főelzáró és vízóra fagyvédelméről szintén gondoskodni kell, ahogyan azt előzőekben bemutattuk.

Lakott épületünkben leginkább a nem fűtött helyiségekben futó vízvezetékeket és szerelvényeket veszélyezteti a fagy. Ha van rá mód, érdemes a hideg helyiségek temperálásáról gondoskodni. Ha ez nem oldható meg és a helyiség nagyon hideg, akkor sokat segít a csővezetékek burkolása, hőszigetelése, vagy a legkritikusabb időszakokban ajánlatos kicsit csepegőre hagyni egy-két csapot, mert a gyengén áramló víz is sokkal nehezebben fagy meg, mint a csőben álló víz.

Amennyiben mégis befagynak a vezetékek, akkor fontos, hogy lassan, a fal fokozatos melegítésével olvasszuk fel a benne lévő vizet.

A vízóra elfagyása esetén a szolgáltató Vízmű Kft-t kérjük értesíteni.

A vízmérőt vagy a szabadon lévő műanyag csöveket semmiképp se próbáljuk nyílt lánggal felolvasztani, a hirtelen felolvadó víz ugyanis szétvetheti a mérőt, illetve a csövet.

Újkígyósi Vízmű Kft.

Tel.: 66/256-159

Mobil: 30/428-2333

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás