Elérkezett a félévi bizonyítvány kiosztásának időszaka! – Újkígyós város weboldala

Elérkezett a félévi bizonyítvány kiosztásának időszaka!

rendorseg_logo

A diákok hamarosan kézhez kapják a félévi értesítőjüket. Elérkezett a félévi bizonyítvány kiosztásának időszaka, ami nem minden családban „örömünnep”. A szülőnek természetes igénye, hogy gyermeke az iskolában a legjobb teljesítményt nyújtsa és mindez visszatükröződjék az eredményein. Ez az elvárás azonban sok esetben túlzottnak bizonyul.

Vajon milyen jegyek lesznek a bizonyítványban?

Éppen ezért mielőtt gyermekünk rossz bizonyítványán felháborodnánk, a tanárokban, tanítókban keresnénk a hibát, vagy ami még ennél is rosszabb, a gyermeket hibáztatnánk, gondolkodjunk el egy kicsit.

Nem árt, ha bizonyítványosztáskor a szülők előbb önmagukba néznek, ők vajon tényleg megtettek-e mindent gyermekük érdekében? Nem terheli-e őket is a felelősség a rossz osztályzatokért? Biztosították-e a tanuláshoz szükséges megfelelő légkört; támogatták-e gyermeküket, kiálltak-e mellette?

Ilyenkor megszaporodnak az eltűnések, csavargások. Sok esetben a gyermekek nem mernek hazamenni, mert bizonyítványuk rossz, vagy elégtelen osztályzatot tartalmaz. A legtöbb gyereket ugyanis minden látszat ellenére nagyon bántja a rossz bizonyítvány, törekszik a jobb eredményre, de persze mint mindnyájan, ő is keresi a könnyebb megoldást. Inkább az utcán csellengnek, vagy barátoknál húzzák meg magukat, legrosszabb esetben az öngyilkosság gondolata is megfordul a fejükben. A szülők ezekben az esetekben aggódnak, a rendőrséghez fordulnak.

Fontos, hogy a szülők tudjanak az év közbeni jegyekről, ne érje őket váratlanul a bizonyítvány eredménye!

A félévi értesítő jegyeinek javítása sem megoldás, mert a hamisítás kiderül, és ebben az esetben az iskola is felelősségre vonja a tanulót.

Gyermekeink érezzék, hogy a szülő is, és a pedagógus is mellette áll, segítséget nyújt az érdemjegyek kijavításában. Támogassuk, biztassuk őket, hiszen ezzel nagyobb célt érünk el, mint azzal, hogy „fenyegetjük, és ijesztgetjük” őket. Ha a szülő csak prédikál, ítélkezik, nem hallgatja meg, a gyerek rátalálhat egy kényelmes kibúvóra: ő lesz a fekete bárány, akit nem értenek meg a szülei.

Fordítsunk ilyenkor nagyobb figyelmet gyermekeinkre, hiszen a csellengő gyermekekre nagyobb veszély leselkedik. Otthonról eltűnt gyermekek, akik céltalanul bolyonganak az utcákon, bevásárlóközpontokban, ők azok, akik a legkönnyebben bűnelkövetőkké, vagy bűncselekmények áldozatává válhatnak.

Legfőbb kincs a gyermek!
Vigyázzon, vigyázzunk rájuk!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás