ÉRTÉKEINK” – Békés megyei amatőr képzőművészeti pályázat és kiállítás – Újkígyós város weboldala

ÉRTÉKEINK” – Békés megyei amatőr képzőművészeti pályázat és kiállítás

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája tematikus képzőművészeti pályázatot hirdet a megye területén élő, nem hivatásos alkotók számára. A pályázat célja: Békés megye értékeinek képzőművészeti szemmel történő bemutatása.

A meghirdető a Békés megyében működő alkotók, alkotóközösségek figyelmét szeretné felhívni arra, hogy vizuális művészeti eszközökkel mutassák be mindazt a vidékre jellemző értéket, amellyel a térség hozzájárul Magyarország kulturális örökségéhez.

A pályázaton részt vehet minden Békés megyében élő vagy dolgozó alkotó, aki elmúlt 16 éves és nem végzett semmilyen képző- és iparművészeti főiskolát, egyetemet, sem itthon, sem külföldön, és jelenleg sem hallgatója ilyen intézménynek, valamint hivatásszerűen nem foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel.

 

Jelentkezés feltétele: Minden alkotó három művet adhat be kiállításra kész állapotban. (A sorozat egy műnek számít.). Az alkotások 2011 évnél korábbi keltezésűek nem lehetnek.

Nevezési kategóriák:

            – festészet,

            – grafika,

            – kisplasztika, szobrászat,

            – tűzzománc,

            – új vizuális kísérleti műfajok: video installációk, számítógépes grafika, konceptek, stb.     

 

Az alkotások hátoldalán a nevezési lappal egyezően fel kell tüntetni a szerző nevét, postacímét, az alkotás címét, technikáját, méretét. A nevezési lapokat az pályaművekkel együtt kell leadni.

 

A kiállítás előtt három fős szakmai zsűri értékeli a beküldött pályaműveket, és javaslatot tesznek a tárlaton bemutatásra kerülő művekre, illetve díjazottakra.

 

A kiállítás megnyitó tervezett időpontja és helye: 2015. október 30., Békéscsaba

 

A pályaműveket zsűriztetésre az alábbi időpontban lehet leadni:

2015. szeptember 28-án és 29-én, 10.00 – 16.00 óra

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája (Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3., a Békés Megyei Könyvtár épületében)

A zsűrizés időpontjáról az alkotások leadásával egyidőben kapnak tájékoztatást a pályázók. A zsűri munkája zárt, döntését követően konzultációt tart az alkotókkal, csoportos vagy egyéni formában.

Nevezési lap kérhető: Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájából (5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.), illetve a bekes@nmi.hu email címen.

A kiállítás kurátora: Kocsis Klára (telefon: 30/447-67-31, e-mail: kocsis.klara@nmi.hu)

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás