Felhívás exportképes vállalkozások számára – Újkígyós város weboldala

Felhívás exportképes vállalkozások számára

A Békés Megyei Kormányhivatal 2016. április 14-én Európai Munkáltatói Napot, Békés Megyei Exportképes Termékek Kiállítását és Munkáltatói Fórumot rendez.

A kiállítás helyszíne:           Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ,

                                                              AGÓRA terem (5600, Békéscsaba, Széchenyi u. 4.)

 

Keressük Békés megye exportképes vállalkozásait, akik pályáznak a Békés Megye Exportképes Terméke Díjért.

A kiállítás és a munkáltatói nap célja felhívni a figyelmet megyénk exportképes, kitűnő termékeikre, kimagasló képességű szakembereinkre és innovatív kezdeményezéseire. A rendezvény keretében lehetővé válik Békés megye innovációs képességének és a tradíciók iránti elkötelezettségének a bemutatása, kiváló, újításra nyitott szakemberek közösségteremtése, az exportképes vállalkozások számára bemutatkozási lehetőség biztosítása és ezzel együtt a sikeres együttműködés színterének megteremtése.

A kiállításon való bemutatkozásra lehetőséget kap 30 olyan innovatív munkáltató, akik, – a gépipar, élelmiszeripar, könnyűipar, feldolgozóipar, mezőgazdaság és egyéb területen tevékenykednek – és Békés megyében előállított exportképes terméket gyártanak.

Azon vállalkozások jelentkezést várjuk, akik:

  • rendelkeznek exportképes termékkel
  • színvonalasan tudják bemutatni a terméket a rendezvény helyszínén
  • kreatívan tudnak érvelni a termékeik mellett
  • az online kitöltött jelentkezési lap mellé fényképeket és/vagy kisfilmet csatolnak a termékről

A szakmai zsűri és a látogatók megtekintik a 30 kiállító munkáltatót.  A zsűri az előre megadott értékelési szempontrendszer alapján rangsort állít a kiállítók között és az általa 6 legjobbnak ítélt terméket/munkáltatót a következő fordulóba juttatja. A közönség is leadja a szavazatát és ő is előnyhöz juttat egy terméket/vállalkozót. Amennyiben a közönségszavazat megegyezik a szakmai zsűri által legjobbnak mondott valamelyik termékkel, akkor 6, ha különbözik attól, akkor 7 termék jut be a döntőbe. A 7 munkáltató a középen felállított színpadon 2-2 percben lehetőséget kap a termékét kreatívan bemutatni. A kerekasztalnál lévő munkáltatók mindegyike kap egy szavazólapot, amelyen az összes bemutatkozás után leadja a szavazatát. A szavazatok összeszámolása után megszületik a végső döntés. Amennyiben szavazategyenlőség áll fenn, az a termék nyer, amelyik a szakmai zsűritől több szavazatot kapott. A nyertes termék fogja képviselni Békés megyét a Budapesten megrendezésre kerülő KKVHÁZ Megyék Versenye döntőjén, 2016 decemberében. Az első 3 és a közönségdíjas munkáltató elismerése az eredményhirdetés keretében történik. A díjakat Magyar Levente, Külgazdasági és Külügyminisztérium, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára adja át, akihez a fórumon kérdéseket intézhet.

A KKVHÁZ Megyék Versenye rendezvénysorozat 2013-ban indult útjára. A versenyen a megyék és a környező országok magyarlakta területeiről érkező csapatok mérettetik meg magukat. A verseny célja: játékosan és közösség teremtő módon ráirányítani a figyelmet a vállalkozói kedv és a vállalkozóvá válás fontosságára. Az azóta már hagyománnyá vált versenyt 2014-ben Békés megye nyerte. A KKVHÁZ Megyék Versenye 2016 decemberében is megrendezésre kerül. Az Európai Munkáltató Nap ennek a rendezvénynek az elődöntője.

 

A jelentkezési lap kitöltése, a mellékletek feltöltése az a www.bekeskh.hu oldalon lehetséges, 2016. április 1-én éjfélig.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás