Nyomtatóbarát változatKüldés emailbenPDF változat

Tragikus hirtelenséggel, fiatalon hunyt el dr. Laczó Attila fogorvos, aki 30 évig szolgálta az újkígyósi betegeket.

Halála − a fájdalom mellett − nehéz helyzetet teremtett mind a család, mind az Önkormányzat számára. Erre nem lehet igazán fölkészülni, mit kell tenni egy vállalkozás családra szakadt ügyeivel, az Önkormányzat hogyan tudja minél gyorsabban, minél jobban a szakmai ellátást biztosítani.

A jogszabályok szerint az orvosi praxis jogot a család betöltheti egy másik orvossal – családtagként vagy alkalmazottként –, de lehetőség van azt értékesíteni is. A család úgy döntött, hogy nem kívánja működtetni a praxist, azt értékesíteni szeretnék. Erre egy év áll a rendelkezésükre. Ennek megfelelően az Önkormányzatnak, mint kötelező feladatról kell gondoskodnia a fogorvosi ellátás megszervezéséről.

Az idő rövidségére tekintettel arról tudtunk gondoskodni, hogy a működési engedélyt megszerezzük az ÁNTSZ-től, illetve a finanszírozási szerződést megkössük a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral. Egyelőre egy hónapra kötöttünk szerződést dr. Teleki Réka békéscsabai fogorvossal, aki ezáltal „elkezd ismerkedni” az újkígyósi fogorvosi körzettel, hogy eldönthesse, hogy meg kívánja-e venni a praxis jogot Laczó doktor úr családjától. Mivel neki is át kell szerveznie az eddigi munkáját, ezért egyelőre még nem tud annyi óraszámban rendelni itt Újkígyóson, mint a korábbi rendelési idő. Kérjük, hogy a rendelési idővel kapcsolatos pontos információkért keresse föl Újkígyós város hivatalos honlapját (www.ujkigyos.hu), nézze meg a kábel tv hirdetését, illetve tájékozódhat az önkormányzati hivatal recepciójánál és az egészségházban kihelyezett hirdetésből is.

Kérjük, forduljanak bizalommal dr. Teleki Réka fogorvoshoz!

Szebellédi Zoltán
polgármester

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon oldalunkra.