Gyászhír – Újkígyós város weboldala

Gyászhír

Újkígyós Város Önkormányzata fájdalommal tudatja, hogy Balogh Antal Zoltán, “Újkígyósért” kitüntetés birtokosa, 2014. november 25-én, életének 63. évében elhunyt.

 

Az alábbi méltatás 2014. augusztus 20-án hangzott el, az “Újkígyósért” kitüntetés átadásakor:

Balogh Antal Zoltán Újkígyóson született 1951-ben, gazdálkodó szülei egyetlen gyermekeként. Az általános iskolát Újkígyóson végezte, majd a mezőgazdasági technikum elvégzése után a budapesti Kertészeti Egyetem termelői karán kezdte meg tanulmányait, az egyéves sorkatonai szolgálat teljesítése után. 1975-ben házasságot kötött Merényi Andreával, mely házasságból két gyermekük született, Gergely és Melinda, akik mellett Borbála nevű unokájuk sok örömet okoz nekik. A diploma megszerzése után Kaposváron egy termelőszövetkezet kertészetében vezető helyettesként kezdett el dolgozni. Az ott eltöltött három év után Újkígyóson, egy újonnan induló fólia beruházás vezetőjeként vállalt munkát, ahol a szövetkezet kiváló dolgozója kitüntetésben részesült.    1987 őszén családi okok miatt Budapestre költözött, de ez idő alatt sem szakadt el szülőfalujától: ápolta barátaival a kapcsolatot és az időközben alapított faiskolai vállalkozását is folytatta. A budapesti vállalatnál „kiváló dolgozói” címmel jutalmazták munkáját. A fővárosban töltött évek után végérvényesen Újkígyóson telepedett le családjával, ahol két társával szövetkezve bővítette a faiskolai vállalkozását, mely mára országos szakmai és piaci ismertségre tett szert. Több százezer gyümölcsoltványuk található nagyüzemi ültetvényekben és házi kertekben. Számos újkígyósi embernek biztosít munkát és ezáltal családoknak megélhetést.

Közszereplőként is aktív szerepet vállalt Újkígyós életében, 8 évig helyi önkormányzati képviselőként, 12 évig bizottsági tagként tevékenykedett. Mindezek mellett az „Újkígyósért” Közalapítvány, az Egyháztanács és a Gazdakör vezetőségi tagjának is megválasztották.

Balogh Antal Zoltán munkáját, feladatait mindig felelősségteljesen, lelkiismerete szerint a leghitelesebben végezte. Szakmai tapasztalata és hite inspirálta, mikor a facsemetékkel fémjelzett vállalkozását létrehozta és Magyarország egyik meghatározó cégévé fejlesztette, mellyel az országunkban és külföldön is öregbíti városunk jó hírnevét.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás