Ingyenes mázsálási lehetőség a lakosság részére – Újkígyós város weboldala

Ingyenes mázsálási lehetőség a lakosság részére

Október elején meglehetősen korán elérkezett az idei fűtési szezon. A korábbi években a gáz árának jelentős emelkedése miatt sokan áttértek a hagyományos, elsősorban fával, esetleg egyéb tüzelőanyaggal történő tüzelésre.

A tüzelőanyagok forgalmazásával számos vállalkozó foglalkozik. Többségük tisztességesen folytatja tevékenységét, azonban többen a lakosok bizalmával visszaélve, helyzetük, idős koruk kihasználásával igyekeznek becsapni, megkárosítani leendő vásárlóikat. Ezzel kapcsolatban a rendőrség bűnmegelőzési osztálya számos hasznos tudnivalót gyűjtött össze és bocsát a lakosság részére.

Az önkormányzat is igyekszik segíteni a tüzelőanyag forgalmazással kapcsolatos visszaélések megakadályozását. Ennek részeként Gyulai út, települést elhagyó országúti szakaszán a szennyvíztisztító telep (egykori lezárt szeméttelep) területén található hídmérleg ingyenes használatát biztosítja a nyitvatartási időn belül a lakossági tüzelőanyag vásárlók részére. A mérleg 8 méter hosszú és 20 t teherbírású 10 kg osztású. Ennek keretében minden újkígyósi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy ingyenesen mérlegelheti az említett hídmérlegen az általa vásárolni kívánt tűzifát és egyéb tüzelőanyagot, amennyiben azt helyben, vagyis Újkígyós közigazgatási területén használja fel.

Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás