Iparterület fejlesztés Újkígyóson a helyi gazdaság fejlesztése érdekében – Újkígyós város weboldala

Iparterület fejlesztés Újkígyóson a helyi gazdaság fejlesztése érdekében

2.jpg

Újkígyós Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-15 Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című pályázati felhívás keretében 499.995.950 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Keleti iparterület kialakítása Újkígyóson projekt megvalósítására, amelyet a valamikori József-major területének fejlesztésére fogunk felhasználni.
 

Az Önkormányzat tulajdonában lévő 5 hektáros területen alapinfrastruktúra fejlesztés fog megvalósulni: a telephelyhez vezető, illetve a telephelyen lévő út felújítása, új kerítés kialakítása, víz- és csatornahálózat építése, ipari gázkapacitás, elektromos hálózat fejlesztés, transzformátor állomás, telephelyi térvilágítás, biztonságtechnika, internet elérés kiépítése. A projekt része két csarnok megépítése: egy 2 x 250 m2 alapterületű, 6,5 m belmagasságú hűtő-, fagyasztó kapacitás kialakítása, kiegészítő helyiségekkel összesen 800 m2 hasznos alapterületen; illetve 500 m2 hasznos alapterületű temperálható csarnok megépítése.

Mivel az építési engedélyes terv elkészítésének előkészítése folyik, ezért az esetlegesen az iparterületre beköltözni szándékozó vállalkozás szakmai igényeit lehetőségünk van figyelembe venni az elkövetkező néhány héten belül. Az iparterületre beköltöző vállalkozás elsődleges mezőgazdasági feldolgozással nem foglalkozhat, azonban minden más tevékenység elképzelhető. Amennyiben nem hűtő-, fagyasztókapacitás kialakítását igényli a beköltöző vállalkozás, úgy az elnyert pályázati forrás keretén belül maradva lehetőség van a csarnokok méretének, számának növelésére, esetleg egyéb technológiai eszköz beszerzésére. Az iparterületen jelenleg is vannak raktározásra alkalmas, nem temperálható épületek (több, összesen közel 4.000 m2 alapterületen), amelyeknek az adott célnak megfelelő kialakítását a vállalkozó saját költségén elvégezheti.

Az ingatlan(ok) hasznosítására bérleti szerződést kötünk a vállalkozással. Az Önkormányzat és a beköltöző vállalkozás közös akaratának megfelelően olyan bérleti szerződés is köthető, amelynek végén a vállalkozás lehetőséget kaphat az ingatlan megvásárlására.

Újkígyós Békéscsabától 18 km-re lévő, Békés megyében kiemelkedő infrastruktúrával rendelkező, fejlődő település, ezáltal foglalkoztatási nehézségek nem várhatóak.

A projekt megvalósulása az építési engedély megszerzése, a nyílt közbeszerzési eljárás lebonyolítása után leghamarabb 2018. júliusára-szeptemberére várható.

Újkígyós Város Önkormányzata szívesen veszi az iparterületre beköltözni szándékozó vállalkozások jelentkezését, az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket rövid időn belül lebonyolítjuk.

A jelentkezéseket várja Szebellédi Zoltán polgármester a +36 30 628 88 83 telefonszámon, illetve a szebelledi@ujkigyos.hu, valamint a polgarmester@ujkigyos.hu elektronikus címen.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás