Nyomtatóbarát változatKüldés emailbenPDF változat

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Szécsi Károly Józsefné, született Varsányi Mária Magdolna, 2017. december 19-én örökre lehunyta szemeit.

Újkígyós város Marikája 1952.11.25-én született Pécsett. Gyermek és iskolaéveit Marcaliban, a szeretett Somogyországában töltötte szülei egyszem gyermekeként szerető családban.

1974-ben házasságot kötött Dr. Szécsi Károly Józseffel, akivel Újkígyóson telepedtek le.

Az első években a szabadkígyósi kastélyban tanított, majd az Újkígyósi Széchenyi István Általános  Iskolában volt közel 4 évtizedig magyar-történelem-német szakos pedagógus.

Két gyermekük született, Tündike és Zsófika, akiket szoros és mély családi kötelékben neveltek, s akiknek csodálatos gyermekkort biztosítottak férjével. 

Az iskolában számtalan diákot, azok gyermekeit,  sőt unokáit tanította türelemmel és igazi pedagógusi hitvallással. Intelmei, fülcimpa morzsolása örökre a kígyósiak emlékében marad.

Több cikluson keresztül  a képviselőtestület tagjaként aktívan vett részt a város életében.  Az „Újkígyósért” Közalapítvány Kuratóriumában is igyekezett munkájával segíteni a fiatalok továbbtanulását.

Unokái Lacika és Karcsika születése bearanyozta életét.

Nyugdíjas éveit már nem tudta felhőtlenül élvezni, de az utolsó pillanatig megmaradt a tartása, s a végsőkig hitt a gyógyulásában.

Gyászolja szerető férje, imádott lányai, rajongásig szeretett unokái, igen szeretett veje, családtagjai, kollégái, szomszédai, barátai, tanítványai és mindenki, aki szerette és tisztelte.

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon oldalunkra.