Megújult az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület – Újkígyós város weboldala

Megújult az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület

Az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület (továbbiakban: egyesület) 2004-ben újkígyósi, zömében középiskolás, egyetemista, főiskolás fiatalok alapították. A tagok fő tevékenységként a gyermek, az ifjúság szabadidejének hasznos eltöltését elősegítő programok szervezését, közösségteremtést, egészséges életmódra nevelést tűzte ki célul.

Sajnos, az évek során a tagok egyre ritkábban találkoztak tanulmányi elfoglaltságuk miatt, az egyesület funkcionálisan már nem töltötte be szerepét. Megmentésünkre, 2008-tól a Széchenyi István Általános Iskola védőszárnyai alá kerültünk, akik a nevelés és oktatás, képességfejlesztés mellett, ismeretterjesztéssel, táborok, sportnapok, vetélkedők, hétvégék szervezésével, szenvedélybetegségek prevenciójával, informatikai ismeretek terjesztésével bővítették az egyesület tevékenységét.

Egyesületként számos sikeres pályázatot nyújtottak be, többek között az általános iskolások nyári táboroztatására, az iskola udvarán, valamint a Szent Imre parkban kialakításra került játszótérre. Az egyesület 2013. áprilisi közgyűlésén a tagok kibővültek a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény dolgozóival, ezáltal a taglétszám 10 főről 39 főre növekedett. A megújulást új vezetőség választása kísérte. Elnökként, Vida Klára, mint alapító tag, elnökhelyettesként Juhász Mária, titkárként Harangozó Nóra tölti be tisztségét.

2013-ban végzett tevékenységek:

– Általános iskola részére nyári táboroztatáshoz buszköltség és belépőjegy támogatás.

– Kígyós Művészeti Egyesülettel közös szervezésben Télköszöntő Alkotó Nap és Játszóház a Művésztanyán. (Cipős-doboz akció).

– Szűz Mária Szent Neve Katolikus Templom előtt felállított Adventi koszorú és Betlehem világításának és díszítésének megvásárlása.

– Játszóház kialakítása a Napközi Konyha két termében.

További pályázatot nyertünk a játszóház és kistornaterem berendezésének valamint a Szent Imre parkban a meglévő játszótér babaházzal, padokkal, asztalokkal történő bővítéséhez.

Reméljük, az egyesület jövő évben is hasznára válik a településen élőknek.

Kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás