Nyomtatóbarát változatKüldés emailbenPDF változat

2016. március 1. és 2017. április 30. közötti megvalósítási időszakban az „Újkígyósért” Közalapítvány pályázatot nyújtott be az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép-és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt pályázati kiírásra.

A pályázati kiírás témája: az 1956-os forradalmat és szabadságharcot, valamint a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és az áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programok, rendezvények, művészeti tevékenységek támogatása.

KKETTKK-56P-04-0530 azonosító számú „Egy nép kiáltott, aztán csend lett…” című pályázat az 1956-ban a LIFE magazinban megjelent kép és cikk anyag összeállításából történt kiállítás, majd Forr a dal már – „Diákok voltak.  És ők csinálták a dicsőséges forradalmat” elnevezésű rendhagyó történelmi utazásra az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó előadásában a Petőfi Sándor Művelődési Házban, végül a Memoria iusti cum laudibus… című könyv bemutatója, melyre Hódmezővásárhelyen az Emlékpontban került sor. A könyv bemutatójáról készült TV felvétel és a könyv írójával – Harangozó Imre – készült interjú megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=gfv0nZdhbFA

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, vagy regisztráljon oldalunkra.