Önkormányzati intézményeknél dolgoztak a diákok – Újkígyós város weboldala

Önkormányzati intézményeknél dolgoztak a diákok

2013. június első napjaiban a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége (Munkaügyi Kirendeltség) arról értesítette az önkormányzatokat, hogy július 1. napjától lehetőség nyílik minden önkormányzatnál és intézményeinél legfeljebb két hónap időtartamra nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztatni munkaviszony keretében. A teljes munkaidős, 8 órás foglalkoztatás esetén a munkabér 98 000 Ft/hó.

Gyors felmérést végeztek, mely arra irányult, hogy hány diákot foglalkoztatnának az önkormányzatok a nyár folyamán. A foglalkoztatás további feltétele, illetve a finanszírozás még nem volt ismert, ezen információk hiányában 20 fő foglalkoztatását jeleztük.

A diákokat az önkormányzat honlapján, a rendelkezésünkre álló e-mail címeken és kábel TV-s hirdetésen keresztül értesítettük a lehetőségről és egy előre elkészített kérdőíven, rövid határidőn belül kértünk visszajelzést arra vonatkozóan, hogy vállalnának-e nyáron diákmunkát, milyen jellegű munkát vállalnának és a mely időszakban.

A közzététel nyomán összesen 45 újkígyósi és 13 vidéki diák jelentkezett. A vidéki diákokat értesítettük, hogy a lakóhelyük szerint illetékes önkormányzatnál kell jelentkezniük, ha dolgozni szeretnének. (Minden önkormányzatnak alkalma nyílt a foglalkoztatásra, azonban nem mindenhol éltek a lehetőséggel).

A jelentkezők pontos számának ismeretében már nem volt lehetőségünk arra, hogy a korábban általunk jelzett 20 fő igényt 45 főre módosítsuk, akkorra már kiosztásra került a Munkaügyi Kirendeltségnél az erre a célra központilag biztosított forrás és Újkígyós Város Önkormányzatának 20 diák foglalkoztatására biztosítottak keretösszeget.

Célunk az volt, hogy minden jelentkező diák dolgozhasson, jövedelemhez juthasson. A 45 diáknak úgy tudtuk ezt biztosítani, hogy kéthetes váltásban, napi 8 órában kerültek foglalkoztatásra, melyért 49 000 Ft bruttó munkabért kaptak.

Voltak diákok, akik az óvodában dolgoztak, besegítettek az óvoda épületének tisztántartásába, az udvartakarításba, gyermekek felügyeletébe, egyesek a művelődési házban kaptak szervezési feladatokat, de akadtak olyan diákok is, akik az önkormányzat gépjárművével az óvodások és a bentlakásos intézményben lévők számára szállították a reggelit, az ebédet és az anyagbeszerzésbe is besegítettek, de voltak olyanok is, akik a hőségben a közterületeken végeztek munkát.

 Bátran állíthatjuk, hogy a középiskolás és egyetemista diákok jól vizsgáztak szorgalomból, felelősségből, munkavégzésből!

Máténé Kiss Mária
aljegyző

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás