Őshonos Magyar Baromfi Program 2013. pályázat – Újkígyós város weboldala

Őshonos Magyar Baromfi Program 2013. pályázat

Újkígyós Város Önkormányzata (továbbiakban: pályázat kiírója) 1500 db származási igazolással ellátott vegyes ivarú naposcsibét kíván családi gazdaságokba kihelyezni, ezért pályázatot hirdet újkígyósi családok részére kísérleti háztáji gazdaság elindítására. A pályázaton elnyerhető egy háztartás számára 25-50-75-100 db napos csibe, melyet a pályázat kiírója bocsát a nyertes pályázók rendelkezésére. Tekintettel arra, hogy helyben keltetett élő állatról van szó, a pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázatban elnyert mennyiségtől +/- 20%-al eltérjen. Takarmányt a pályázat kiírója NEM biztosít az állatok felneveléséhez, kivéve a kezdeti időszakban egyszeri alkalommal csibénként kb. 1 kg indító tápot.

A pályázat célja:

Újkígyóson a háztáji gazdaságok kialakulásának elősegítése, illetve már kialakult gazdaság működtetéséhez való hozzájárulás.

A helyi termékek piacra jutásának elősegítése. Az önkormányzat a programban résztvevő számára reklám lehetőséget biztosít (honlap, kábel tv, Újkígyósi Önkormányzati Értesítő).

Őshonos magyar baromfi fajták térségben történő elterjesztése.

A programban résztvevő termelő részére az önkormányzati konyhára tojás beszállítás lehetőségének biztosítása (beszállítás feltétele: őstermelői igazolvány, állatorvosi igazolás).

Pályázat benyújtási helye: Polgármesteri Hivatal Újkígyós, Kossuth Lajos u. 41.

Pályázat benyújtásának határideje: 2013. április 29. (hétfő) 16 óra

Pályázat benyújtására jogosult:

Minden nagykorú magyar állampolgár, aki Újkígyóson állandó lakcímmel rendelkezik, önkormányzatunk felé köztartozása nincs (magánszemélyek kommunális adója, gépjárműadó, talajterhelési díj, stb.).

A pályázat elbírálásánál a gazdálkodási tapasztalat előnyt jelent.

A pályázó köteles részt venni a 2013. május 10-én tartandó szakmai fórumon, amelynek pontos helyéről és időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Pályázati adatlap: Őshonos Magyar Baromfi Program pályázati adatlap

Pályázat elbírálása:

A pályázatokat Újkígyós Város Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a beérkezés sorrendjében folyamatosan bírálja el a keltetési időszak végéig, a naposcsibe állomány rendelkezésre állásáig.

Pályázaton elnyerhető baromfi fajtája és leírása:

Kendermagos magyar tyúk: Középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. A tyúkok súlya 2,0-2,3 kg, a kakasoké 2,5-3,0 kg. A magyar tyúk legfőbb értéke finom rostú és ízletes, kitűnő húsa. Csirkéi 8-10 hetes koruktól már értékesíthetők. Az 1930-as években Gödöllőn kezdett nemesítő munka eredményeként tojástermelése eléri az 140-150 darabot.

A nyertes pályázó köteles együttműködni a pályázat kiírójával. Az együttműködés az alábbiakból áll:

1. A pályázat kiírója a szükséges tartási technológia útmutatóját a nyertes pályázó részére átadja, a nyertes pályázó az útmutatóban leírtak szerint neveli a pályázat útján megnyert állatállományt.

2. A nyertes pályázó részére a pályázat kiírója átadja a megnyert naposcsibe állományt, a nyertes pályázó köteles azt átvenni.

3. A nyertes pályázó egy területen csak egy fajta baromfit nevelhet, az állomány nem kereszteződhet mással, köteles gondoskodni arról, hogy a pályázat keretében kihelyezett állomány más azonos faj egyedekkel ne érintkezhessen, ezt a pályázat kiírójának képviselője 2 évig ellenőrizheti.

Amennyiben a pályázat kiírója a pályázat lebonyolításával kapcsolatban szabálytalanságot észlel és az a pályázónak felróható, a nyertes pályázót a kiadott csibeállomány értékének erejéig kártérítésre kö-telezheti.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás