Tájékoztatás a közterület igénybevételének lehetőségéről – Újkígyós város weboldala

Tájékoztatás a közterület igénybevételének lehetőségéről

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület használatról és a közterület használati díj megállapításáról szóló 15/2013. (VII. 23.) számú önkormányzati rendelete részletesen szabályozza a közterület elfoglalásának és rendeltetéstől eltérő igénybevételének szabályait. A rendelet fogalomhasználatában a közterület Újkígyós város belterületén lévő utca, tér, játszótér, piac, park, parkosított terület, illetve külterületi lakott terület.

Belterületi, illetve külterületi lakott helyeken közterületet elfoglalni, illetve rendeltetéstől eltérő módon használni csak engedély alapján lehet. A közterületet engedély alapján magánszemélyek és jogi személyek is használhatják. Az említett elfoglalásra és rendeltetésétől eltérő használatra minden esetben az általános államigazgatási eljárási illeték lerovása mellett, írásbeli kérelem szükséges, melyet az Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatalba kell eljuttatni. A használat a polgármester úr által engedélyezhető ingyenesség kivételével díjfizetési kötelezettséggel terhelt, melynek tarifáit a rendelet melléklete tartalmazza. A rendelet tartalmazza azokat a tilalmi magatartásokat is, melyek megszegése esetén a jelenlegi szabályozás szerint 150000 Forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A tilalmazott magatartások a következők:

1. A közterület-használati díjfizetési kötelezettségének nem tesz eleget,

2. közterületet engedély nélkül használ,

3. a közterület-használati engedélyben foglalt előírásokat megsérti,

4. a közterület használatával kapcsolatos tilalmat megszegi.

Tisztelettel kérünk minden lakót és szervezetet, hogy a közterületek rendelet hatálya alá tartozó használata esetén, az engedélykérésre vonatkozó kötelezettségének minden esetben tegyen eleget! Fontos közérdek ugyanis a jogkövető magatartáson túl az, hogy ezek a tevékenységek mások érdekének és nyugalmának zavarása nélkül kerüljenek lebonyolításra.

dr. Csatlós László jegyző

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás