Újkígyósi vállalkozó az Év Vállalkozója 2014-ben – Újkígyós város weboldala

Újkígyósi vállalkozó az Év Vállalkozója 2014-ben

2014 decemberében rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját, ahol átadták az üzleti életben legrangosabbnak számító Év Vállalkozója Díjat. Ebben az évben Békés megyében két vállalkozó kapta meg a kitüntetést: a békéscsabai Majoros Béla tulajdonos és vezérigazgató mellett(Csaba Metál Zrt.), Bánáti Ottó, a Furnér-Pack Kft. ügyvezető igazgatója, aki az alábbiakban beszélt vállalkozásáról.

1987-ben a TSZ-en belül, belső vállalkozásként indult meg a munka. A jelenlegi cég 2005-ben alakult családi vállalkozásként, melyben a felesége mellett, a lánya és a fia is dolgozik. 19 fővel indult el a vállalkozás, amelynek dolgozói létszáma ma már 31 fő. A cég profilja az idompréselt termékek gyártása, széküléseket és -támlákat készítenek. Több iskolába, színházba, sportcsarnokokba, előadóterembe kerültek a Furnér-Pack Kft. által előállított termékekből. Ezenfelül az autóiparban is jelen vannak, bedolgozóként vesznek részt a buszok támlájának elkészítésében. Éves szinten 150-féle formából,  több mint 500 ezer idompréselt terméket készítenek. A furnér alapanyagot főként Ukrajnából szerzik be, de fő beszállítója még az újkígyósi Bek-Holz Kft.  Termékeik 70%-át exportálják.

Európai uniós pályázatok kapcsán több beruházást is megvalósított a Furnér-Pack Kft: telephelyfejlesztés és eszközök beszerzése révén, amelynek következtében a folyamatosan nőtt a cég árbevétele. Az egyik legkorszerűbb gép megvásárlása is egy pályázat eredménye: egy ötfejes marógép, melynek a segítségével 1,5 perc alatt tudják körbemunkálni a székek formáját. Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy alapvetőnek tartja, hogy minél gyorsabban és minél jobb minőségben tudja kiszolgálni partnereiket és azt is, hogy személyes kapcsolatokat ápoljanak a partnerekkel és a beszállítókkal. Az elismerés kapcsán Bánáti Ottó megtisztelőnek érzi azt, hogy a családi vállalkozásukat elismert cégként tartják nyilván és hogy a VOSZ nekik ítélte meg ezt a nívós díjat.

Újkígyós Város Önkormányzata ezúton gratulál az elismeréshez és további sikeres munkát kíván a Furnér-Pack Kft. dolgozóinak!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás