Vállalkozásindítás kockázat nélkül – Újkígyós város weboldala

Vállalkozásindítás kockázat nélkül

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Európai Uniós forrásból a TÁMOP 1.4.5-12/1-2012-0012 projekt keretében elnyert támogatási forrása felhasználásával „A jól meNŐ vállalkozásokért” elnevezésű projektet indít.

A projekt keretében történő vállalkozás indítása lehetővé teszi a jó gazdasági projekttel rendelkező, vállalkozni szándékozó álláskereső részére, hogy kipróbálhassa tevékenységét anélkül, hogy a vállalkozóvá válás kezdeti nehézségeit és kockázatait viselné.

Hogyan is lehetséges ez?

A 18 hónapos program keretében több körös kiválasztás során 60 fő álláskereső kerül bevonásra. A kiválasztottak közül minimum 36 fő részére biztosítunk lehetőséget arra, hogy képzésen vegyen részt. Egy olyan gyakorlat orientált képzési programon, amely felkészíti a résztvevőket a vállalkozó létre, betekintést nyújt a vállalkozói szféra rejtelmeibe, felkészít a buktatók elkerülésére. A képzés időtartamára a résztvevők keresetpótló juttatásban részesülnek, amelynek összege a közfoglalkoztatási minimálbérnek (75.500 Ft-nak) megfelelő összeg.

A képzést követően lehetőség lesz arra, hogy a vállalkozó jelöltek a vállalkozási tevékenységet kipróbálhassák. A program kockázatmentességét az adja, hogy a vállalkozó jelöltek vállalkozási tevékenységüket saját maguk végzik, de nem a saját nevükben

A program második szakaszában hat hónapig vállalkozóvá válási támogatásban részesítünk a bevont személyek közül minimum 20 főt (98.000 Ft/hó). Ekkor a korábban már kipróbált vállalkozói tevékenységét folytathatja saját nevében, kiküszöbölve a kezdeti nehézségeket, problémákat. Minimum 10 fő részére pedig biztosítjuk, hogy a képzés során megszerzett tudást alkalmazottként hasznosíthassa, amelyhez bértámogatás biztosít majd a program (bruttó munkabér + szociális hozzájárulási adó 50%-a 6 hónapra).

A résztvevők a program teljes ideje alatt személyre szabott mentori segítségnyújtásban részesülnek.

A mentorok olyan személyek, olyan segítők, akik valós segítséget képesek nyújtani gazdasági, jogi és marketing területen egyaránt, valamint jelentős tapasztalattal, ismerettel rendelkeznek a vállalatirányításhoz szükséges bürokrácia területén is.

Kik jelentkezhetnek a programra?

Bárki, aki rendelkezik egy életképes, gazdasági projekt elindításához szükséges tervvel, az ahhoz szükséges szakképesítéssel és regisztrált álláskereső.

E programban olyan gazdasági tevékenység elindítását tudjuk támogatni, mely nem jár jelentős beruházási igénnyel, viszont a jelöltnek szüksége van a vállalkozás elindításához szükséges jogi, gazdasági, marketing ismeretekre, valamint stratégiai iránymutatásra.

Jelentkezés módja

A mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, melyet a Békés Megyei Kormányhivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségein adhat le, 2013. május 2-ig. Ezek után levélben értesítjük a felvételi eljárás folyamatáról és a kiválasztás eredményéről.

jelentkezésilap TÁMOP 145

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás