pm_hivatalos_kep.jpg

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntjük Újkígyós város megújult honlapján!

Itt is szeretnénk magunkból minél többet megmutatni azok számára, akik nem ismerik Újkígyóst, esetleg nem is jártak ezen a vidéken. De remélhetőleg azok számára is hasznos információkat tartalmaz ez a honlap, akit régi ismerősként köszönthetünk, akik Újkígyósról származtak el, vagy itt élőként hasznos információkhoz juthatnak aktualitásokról.

200 esztendeje, hogy a kígyósi gányók, azaz dohánykertész ősök, Szeged környéki magyar katolikus településekről idejöttek gróf Wenckheim József Antal hívó szavára és 1814. szeptember 1-jén aláírták azt az árendás (földbérleti) szerződést, amely alapján szabad bérlőként kezdték meg életüket ezen a tájékon. Ez a kétszáz esztendő sok munkával, küzdelemmel, örömmel, bánattal telt, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen a település folyamatosan gyarapodott lélekszámban és gazdasági tekintetben egyaránt. Így vált meghatározó településsé Újkígyós, itt Békés megye szívében, ezt elismerve kapta meg 2009-ben a városi címet.

Büszkék vagyunk erre a kétszáz esztendőre: a megmaradásra, az eredményekre, a fejlődésre, azokra, akik kinőttek ebből a kis közösségből és helyben vagy a világ bármely más táján, tehetségük révén szolgálják embertársaikat.

Hisszük azt, hogy a föld szeretete, a becsületes és kitartó munka, az innovatív gondolkodás, a hagyományok tisztelete és az istenhit az, ami megtarthatja a jövőre nézve Újkígyóst, de egész nemzetünket is.

Kérjük, hogy ne csak honlapunkon keresztül ismerkedjen meg településünkkel, látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!

Szebellédi Zoltán

polgármester