A képviselő-testület 2008-ban az „Újkígyósért" kitüntető címet az Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének adományozta.


Nagycsaládosok egyesülete

A szervezet 1989 áprilisában alakult Oláh József elnökletével. 1990 decembere óta bejegyzett szervezetként tevékenykedik a településen. Nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre. Rendszeresen szervez helyi programokat, szellemi vetélkedőket, sportvetélkedőket. Aktív szerepet játszik a helyi rendezvények szervezésében, rendszeresen részt vesz azokban. Gyakran oszt adományokat, szoros kapcsolatot tart fent az önkormányzatokkal, társszervezetekkel, oktatási intézményekkel.

Országos kitüntetést kapott Oláh József, Popol Mihályné, Gedó Gáborné. Számos tagtárs kapott elismerést az országos szervezettől. A szervezet rendszeresen és eredményesen pályázik, melynek következtében megteremtette működésének infrastrukturális feltételeit, gazdálkodása kiegyensúlyozott.

Jelenleg 65 tagcsaládban 174 gyermek és 11 felnőtt él. A célok között szerepel a közösségépítés, az érdekvédelem, az értékfelmutatás.A szervezet következetesen a településért és a településen élőkért tevékenykedik.

Az egyesület az elmúlt évek során bebizonyította, hogy eredményes és szükséges munkát végez Újkígyós közösségéért.