Könyvtárunk az iskolai élet fontos színtere. Nyüzsgő, mozgalmas hely, ahol kicsik és nagyok olvasnak, tanulnak, beszélgetnek, interneteznek.

A könyvtári foglalkozásokon:
- a tanulók megismerkednek a hagyományos és a modern számítógépes információhordozókkal
- megtanulják és a gyakorlatban is alkalmazzák a könyvtár katalógusának használatát
- versekről, állatokról, könyvekről beszélgetnek, kézikönyvekből tanulnak

Online katalógusunkkal a tanulók kényelmesen, otthonról követhetik nyomon kölcsönzési adataikat intézményünk honlapján. A nevet és a törzsszámot beütve megnézhetik, hogy milyen könyvek vannak náluk, s ezeknek mikor jár le a kölcsönzési határideje.  A könyvtár állományában nem szereplő könyveket szükség esetén  könyvtárközi kölcsönzéssel szerzi be a könyvtár. (Ennek díja a mindenkori postai díjszabás szerint alakul.)
Kereshetnek a könyvtár katalógusában, megnézhetik, hogy egy bizonyos dokumentum megvan-e, bent van-e, s ha kölcsönzésben van, mikor hozzák vissza. Megtudhatják, hogy egy bizonyos szerzőnek milyen kötetei találhatók a könyvtár állományában.

Az online katalógus használata:

A kölcsönzési információknál adja meg a nevét, a törzsszámát, majd kattintson a keresés indítására. Ekkor megjelenik a kikölcsönzött könyvek listája és a kölcsönzési határidő.
Keresés a könyvtár adatbázisában: ha egy bizonyos könyvet keres, a főcím rovatba írja be a dokumentum címét (ha tudja a szerző nevét is, szűkítheti a találati listát), majd kattintson a keresés indítása gombra.

Az iskolai könyvtár online katalógusához kattintson ide