Autómentes nap az óvodában – Újkígyós város weboldala

Autómentes nap az óvodában

Szeptember 22-én reggel szinte kivétel nélkül kerékpárral, rollerrel vagy éppen gyalogosan érkeztek az óvodába a gyerekek.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és Újkígyós Város Önkormányzata AMN/2021/0047 azonosítási számon rögzített támogatói okiratában foglaltak szerint az önkormányzat intézményei, jelen esetben a közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei intézmény is bekapcsolódott a 2021. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényébe.   

                                                                                                                                

A szülőket arra kértük, hogy ezen a napon hagyják otthon az autókat és valamilyen más módon jussanak el az óvodába. Ebben a szülők partnerek voltak és lehetőséget adtak a gyerekeknek erre. Akinek a munkája miatt szükséges a gépjármű, elhozta kerékpárral a gyermekét azért, hogy az élményből a kis lurkó ne maradjon ki.

Természeten a gyerekekkel is beszélgettünk erről a napról és jutalmat tűztünk ki számukra: aki nem autóval érkezik, matricát kap ajándékba. Az óvoda előtti nagy parkolót már reggel lezártuk és kétféle akadálypályát alakítottunk ki bójákkal, közlekedési táblákkal és úttest megrajzolásával, ahol az ügyességi feladatok mellett a közlekedési szabályokat is gyakorolhatták a gyerekek.

A pályára lépés előtt ismertettük a gyerekekkel a balesetvédelmi szabályokat, felelevenítettük velük a  gyalogosokra, kerékpárosokra vonatkozó Kresz előírásokat. Ezután indulhatott a nagy figyelmet igénylő ügyességi feladatok végrehajtása. A két pálya eltérő nehézségű volt, hogy mind kisebbek, mind a nagyobbak is képességeiknek megfelelő akadályokat, feladatokat tudjanak teljesíteni.

Sokan érkeztek „saját” járművel, de voltak, akik gyalogosan jöttek, így számukra a pályázatból biztosított rollerek és lábbal hajtható kismotorok álltak rendelkezésre. Persze az újdonság varázsa mindenkit elcsábított és kivétel nélkül kipróbálta mindenki a rollereket és a kis motorokat. Az óvoda 7 csoportjának gyermekei lelkesen, örömmel és főleg nagyon ügyesen mentek végig a kijelölt pályaszakaszokon, aminek a jutalma sem maradt el, minden kisgyermek csokoládét kapott.

A nap végén a gyerekek megállapították, hogy sokkal jobb „bicajjal” jönni az oviba, mint autóval.

Tóth Zsuzsanna Julianna
intézményvezető-helyettes

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< szept 2021 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Megszakítás