Az adomány célba ért – Újkígyós város weboldala

Az adomány célba ért

2022. május 20-án Újkígyós Város Önkormányzatának kezdeményezésére az Újkígyósért Közalapítvány gyűjtést hirdetett testvértelepülésünk, a kárpátaljai Zápszony önkormányzata javára. Az így össze gyűjtött adományt a Polgármesteri Hivatal szervezésében juttattuk célba. Ezzel egy időben az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola tanárai és tanulói tartós élelmiszereket, édességeket, játékokat, könyveket, ruházati cikkeket és tanszereket gyűjtöttek a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség részére.

A határátkelés során meglehetősen szigorú, tételes és regisztrált vámvizsgálat zajlott, ám végül is a küldemény épségben jutott el Zápszony Község Önkormányzatához. Dávid Valéria beregi testvértelepülésünk polgármestere hálásan köszönte meg mindkét adományt.

Az átadását követően a Polgármester Asszony és segítői megmutatták a menekültek részére fenntartott szállást, meséltek a mindennapok küzdelmeiről, nehézségeiről és szépségeiről. Találkoztunk a háború elől menekülő család Zápszonyban született gyermekével, aki a Miron – Béke nevet kapta. A menekült családok büszkén mutatták a szállásuk udvarán elkészített tyúkólat, az udvaron kapirgáló tyúkokat, a szállás környékének rendezettségét. Hálás köszönetüket fejezték ki és méltatták Polgármester asszony és a település lakosságától kapott önzetlen segítséget.

A háború közepette Zápszony hétköznapjai csendes küzdelmességben telnek. A napi feladatok megoldása, a menekült családok ellátása nem lett volna megoldott a Magyar Állam segítsége, a magyar emberek önzetlen adakozása nélkül.

Újkígyós lakosságának köszönetet fejezi ki Dávid Valéria, Zápszony Község polgármester asszonya és az önkormányzat dolgozói, hálás szívvel gondol az iskola diákjaira és a pedagógusokra a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség, Nagy-Kaszáné Somogyi Lona.

Az alábbi adományok kerültek átadásra:

polikarbonát levestányér 19 cm (törhetetlen), polikarbonát főzelékestányér 21 cm (törhetetlen), polikarbonát csemegetányér 19 cm (törhetetlen), porcelán bögre Macis, műanyag kancsó + fedő 2 L-es, műanyag pohár 0,33 L-es, gyermek evőeszköz készlet 3 db-os (kanál/villa/kés), kenyérkosárka 17 cm x 5 cm, kristálycukor, kész ételkonzerv, bébiétel, konzerv kukorica, konzerv borsó, sárgabarack jam, konzerv májkrém, vaníliás cukor, zabkása, tea, liszt, tuc, csokoládé, kakaós karika, keksz (pilóta), száraztészta, rizs, dobozos (köret) készétel, zabpehely, keksz, puszedli, 3in1 instant coffee drink, mogyoró, cukorkák, mesekönyv, TOPJOY üdítő, játékkártya, színes ceruza, jenga játék, ajándék plüss, ruházat

Susán Éva
pályázati referens

Tisztelt Újkígyós Város Önkormányzata!

Községünk elöljárójaként – a zápszonyi lakosok és jómagam nevében – fordulok Önökhöz. Ezúton szeretném kifejezni köszönetünket és őszinte hálánkat azért a hiánypótló, számunkra óriási segítséget jelentő adományért, mellyel támogattak bennünket ebben a reménytelen helyzetben, amelybe rémálomszerűen belekerültünk, s melyből egyelőre nem látjuk a kiutat.

Sokan maradtak itthon családfenntartó és rendszeres havi jövedelem nélkül: idős és beteg emberek, nagyszülők, szülők, édesanyák, gyermekek. Hála az önzetlen segítségnyújtásnak, sikerült élelmiszer-, tisztálkodási- és tisztítószercsomaghoz juttatni az itthon maradt lakosságot, és – nem utolsósorban – folyamatosan ellátni a hozzánk menekülő, bajba jutott embereket.

Hálás szívvel köszönjük az anyagi és lelki támogatást, az együttérzést, melyből erőt merítünk a mindennapokban. Isten gazdag áldását kérjük életükre, munkájukra…

Mély tisztelettel: Dávid Valéria, Zápszony község elöljárója

Zápszony, 2022. május 25.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< jún 2022 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Megszakítás