Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat – Újkígyós város weboldala

Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat

HIRDETMÉNY

Újkígyós Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, így

PÁLYÁZATOT

ír ki felsőoktatási (nappali) tanulmányokat folytató hallgatók („A” típusú pályázat), valamint a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó („B” típusú pályázat) fiatalok számára.

A részletes pályázati kiírás és pályázati űrlap letölthető a www.emet.gov.hu honlapról (EPER-Bursa belépési pontok, pályázói belépési pont).

A honlapról letöltött formanyomtatványt kiöltve, kinyomtatva az Újkígyósi Közös Önkormányzati Hivatal 6-os irodájába kell benyújtani ügyfélfogadási időben a család jövedelméről szóló igazolásokkal, nyilatkozatokkal és hallgatói jogviszony igazolással együtt. A pályázatban az egy lakcímen bejelentett családtagok havi jövedelmét pontosan kell szerepeltetni.
A pályázathoz szükséges vagyonnyilatkozat >>ide<< kattintva letölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 13 (kedd).

Nem állapítható meg ösztöndíj a pályázónak, ha:

  • 3 évnél fiatalabb gépjármű van a család bármely tagjának tulajdonában (erről írásban nyilatkozni kell, illetve forgalmi engedélyt csatolni)
  • a család minden tagját figyelembe véve 20 hektárt meghaladja a tulajdonban lévő földterület
  • a kérelmező családja által nem életvitelszerűen lakott , a család bármely tagjának tulajdonában lévő ingatlan tulajdon (az öröklés útján szerzett tulajdonjogot kivéve)
  • a családban az egy főre eső jövedelem meghaladja a 137 655 forintot.

A pályázathoz kötelező mellékelni az elbírálás alapját képező alábbi igazolásokat, nyilatkozatokat:

A pályázó és a vele azonos lakcímen egy háztartásban élők

  • munkaviszonyból, tagsági viszonyból származó, munkáltató által kiállított, a pályázat benyújtását megelőző havi nettó keresetet feltüntető jövedelemigazolást,
  • mezőgazdasági őstermelői tevékenységből, egyéni vállalkozásából származó jövedelem esetén – a bevételnek az elismert költségekkel csökkentett rész – a pályázat benyújtását megelőző 12 hónap átlagáról (az egy hónapra számított) nyilatkozatot, valamint a NAV által kiállított, kérelem benyújtását megelőző évi jövedelemről készült jövedelemigazolást! Őstermelői tevékenység esetén az igazolvány és a betétlap is benyújtandó.
  • álláskeresési ellátás és szociális ellátás esetén az azt megállapító határozatot és a pályázat benyújtását megelőző havi folyósítási szelvényt vagy bankszámla kivonatot vagy hatósági bizonyítványt
  • nyugdíj, nyugdíjszerű egyéb ellátások, egyéb rendszeres jövedelmek igazolására a pályázat benyújtását megelőző havi folyósítási szelvényt vagy számlakivonatot és az éves nyugdíjösszesítőt,
  • Magyar Államkincstár által folyósított rendszeres pénzellátás (pl. GYET, GYED, GYES, iskoláztatási támogatás, stb.) összegét igazoló bankszámlakivonat másolatát,
  • alkalmi munkából vagy egyszerűsített  foglalkoztatásból származó jövedelemről, gyermektartási díjról szóló nyilatkozatot.
  • havonta megkapott ösztöndíj összegéről szóló nyilatkozatot
  • iskolalátogatási, hallgatói jogviszony igazolást.

Amennyiben az előző évi nettó jövedelemhez képest az adott évben az egy főre eső nettó jövedelem több mint 50%-kal csökkent, abban az esetben a bevételkiesést alátámasztó dokumentumok becsatolása mellett, egyéni elbírálás alapján dönt a Képviselő-testület az ösztöndíj odaítéléséről.

Szebellédi Zoltán
polgármester

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< jún 2022 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Megszakítás