LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS A 2020. ÁPRILIS 9-ÉN MEGHOSSZABBÍTOTT KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS KAPCSÁN – Újkígyós város weboldala

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS A 2020. ÁPRILIS 9-ÉN MEGHOSSZABBÍTOTT KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS KAPCSÁN

Tisztelt Újkígyósi Lakosok!

Valószínűleg már értesültek arról, hogy a kormány határozatlan időre meghosszabbította a vészhelyzettel kapcsolatos kijárási korlátozásokat. Mindezzel együtt, a húsvéti időszak idejére lehetőséget adott a polgármestereknek arra, hogy a kijárási korlátozásokról szóló rendeletnél szigorúbb szabályokat is hozhassanak és hirdethessenek ki helyben.

A bejelentés után így felmerült annak a lehetősége is, hogy a jelenleginél szigorúbb szabályok kerüljenek bevezetésre a húsvéti időszakra Újkígyóson is. Véleményem szerint erre Újkígyóson még nincs szükség, a kormány által meghozott intézkedések a mi településünket tekintve megfelelőek és elegendőek. Ennek oka egyrészt az, hogy Újkígyós idegenforgalmi szempontból jelenleg nem „veszélyeztetett”, nincs szükség a település lezárására. A helyi viszonyokat tekintve pedig az a tapasztalatom, hogy az újkígyósi polgárok eddig többnyire betartották a szabályokat, bár hozzáteszem, az utóbbi napokban mintha kicsit lazult volna a fegyelem. Ezt látva, nyomatékosan szeretném kérni a lakosságot, minden korosztályt, hogy tartsa be kormány által előírt korlátozásokat!

A kijárási korlátozásról szóló szabályok megfelelőek, elegendőek, abban az esetben, ha ezeket mindenki betartja, hiszen bármilyen szigorú rendelkezést hozhatunk, ha az nem kerül betartásra, akkor az sem ér semmit, csak a lakosok által betartott korlátozások tudnak eredményesek lenni. Ha maradéktalanul így cselekszünk, akkor tudunk a járvány terjedésének lassításához hozzájárulni.

Tisztelt Lakosság!

Megkértem a város körzeti megbízottját, valamint a polgárőrség vezetőjét, hogy határozottan lépjenek fel a kijárási korlátozások ellenőrzése során a betartatás érdekében. Kérem Önöket, hogy  segítsék a munkájukat és a felszólításoknak megértéssel tegyenek eleget, segítsük egymást a védekezésben.  A COVID-19 járvány okozta, egyes országokban tapasztalható tragikus helyzet csak akkor kerülhető el, ha betartjuk a kijárási korlátozásokat.

Szerencsés helyzetben van Újkígyós lakossága, mivel kertes házakban élnek a település lakói. Kérek mindenkit, hogy levegőzni lehetőleg ne az utcára menjenek, hanem használják ki a saját kertjüket és ott töltsék a napjaikat. A locsolkodást most kérem, hogy ne a szokott módon tartsák meg,  személyes látogatások helyett tegyenek telefonos, vagy online körutazást családtagjaiknál.

Azt tapasztaltuk a településen, hogy a kocsmák bezárásával előszeretettel találkoztak az emberek a dohányboltok előtt. Tisztelettel megkérnék mindenkit, hogy a vásárlást követően hagyja el a helyszínt, és otthon fogyassza el a megvásárolt termékeket.

Az ünnepek előtt boltok forgalma is rendkívüli mértékben megnőtt, a zsúfoltság miatt nem lehet betartani a meghatározott távolságokat. Miután holnap még kinyitnak az üzletek, és számítani lehet szintén egy nagyobb forgalomra, megkérem a boltok tulajdonosait, hogy akár a  vevőlétszám korlátozásával is, de figyeljenek oda az emberekre, hogy a megfelelő távolság betartható legyen.

Meg kell óvni gyermekeinket, szüleinket, nagyszüleinket, rokonainkat, barátainkat, településünket a koronavírus-járványtól. Ennek az a feltétele, hogy minimálisra csökkentsük a találkozások számát, és ne hagyjuk el otthonunkat a húsvéti ünnepek idején sem, bármennyire is csalogató, gyönyörű, napsütéses tavaszi idő van. Tudom, nagyon nehéz, de otthon kell maradnunk mindannyiunk érdekében. Külön kérek mindenkit, hogy a négynapos ünnep alatt ne menjenek a parkokba, sportparkba, illetve a szabadidőparkba, hogy elkerüljük a tömeges érintkezést.

Tudom, hogy horgászni lehet, de sajnos ezek a helyek is találkahelyek lettek az utóbbi napokban, és sokszor 5-en, 6-an is beszélgettek egymás mellett. Amennyiben ebben a tekintetben nem lesz változás, sajnos a tavat le kell zárjuk a közösség elől.

Végezetül csak annyit szeretnék még leírni, hátha segít kibírni ezt a rendkívül nehéz időszakot, hogy ez az időszak, még ha hosszú is, de egy átmeneti állapot, nem tart örökké. Együtt pedig le fogjuk győzni a koronavírus-járványt!

Viselkedjünk felelősen! Vigyázzunk egymásra!

 

Köszönettel:

Botyánszki Pál László
Polgármester

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< jan 2022 >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Megszakítás