Új feladatokat kapott az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft. – Újkígyós város weboldala

Új feladatokat kapott az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft.

dscn0125.jpg

Átszervezés következtében az Önkormányzat törvényben, illetve törvényi felhatalmazás alapján más jogszabályban meghatározott feladatainak egy részét 2016. szeptember 1. napjától a 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft. végzi (korábbi Újkígyósi Vízmű Kft.).

 

Kép: Szebellédi Zoltán polgármester és Elekes Attila ügyvezető aláírta a feladat ellátási szerződést

A vállalkozás feladata többek között az intézményi karbantartási feladatok ellátása, a zöldterület kezelés, a települési hulladékkezelési és köztisztasági feladatok ellátása, a temető fenntartási feladatainak ellátása, a közúthálózat üzemeltetése, járdák fenntartása, a hó és síkosság mentesítési feladatok ellátása. Az átszervezés részét képezte a fenti feladatok ellátásához szükséges gépek, eszközök, valamint a munkálatokat végző munkavállalók közvetlen feladatirányítási és munkáltatói jogkörének átadása.
A vállalkozás a jövőben is el fogja látni az Önkormányzat által eddig vállalt és végrehajtott feladatokat, de új tevékenységként építőipari tevékenységet, valamint egyéb lakossági szolgáltatásokat is fognak végezni, egyrészt a lakossági szolgáltatási igények kielégítése, másrészt az önkormányzati bevételnövelés miatt.
Szeptember 1-jén megtörtént a Városházán a közhasznú tevékenység ellátásának feltételeiről szóló megállapodás aláírása, zökkenőmentesen lezajlott az átadás-átvétel az Önkormányzat és a Kft. között.
Az átszervezéssel, illetve az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft-vel kapcsolatos bővebb tájékoztatással fogunk szolgálni a 2016. szeptember 26-án tartandó lakossági fórumon.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< jún 2022 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Megszakítás