Újkígyósi Kiralyteam: nyolc újkígyósi indulhat az Európa-bajnokságon – Újkígyós város weboldala

Újkígyósi Kiralyteam: nyolc újkígyósi indulhat az Európa-bajnokságon

dorog

A Dorogon rendezett magyar bajnoksággal lezárult a győri utánpótlás Európa-bajnokságra történő kvalifikáció. A kvóták rendszeréről érdemes tudni, hogy súlycsoportonként két versenyző képviselheti hazánkat. Az egyik a raglista első helyezettje, a másik a magyar bajnokság győztese. Így már a mondatból is érezhető, hogy mekkora tétje is volt a dorogi versenynek. Az újkígyósi versenyzők közül volt, aki már ranglista elsőként ”páholyból” figyelte az eseményeket és volt olyan, akinek csak az aranyérem jelenthetett kvótát Győrbe.
Vandlik Dávid újoncként vett rész az idei hazai és nemzetközi versenyeken, most pedig értékes bronzéremmel zárt. Bánfi Bogi ugyan nem a saját súlycsoportjában versenyzett, de a legnépesebb kategóriában bronzérme dicséretes. Szabó Szófia korosztályt váltott idén és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Szofi a következő szezonban „beleerősödik” a cadet 1-es korosztályba és lesz igazán eredményes. Koszti Iringó már megnyerte a 37kg ranglistáját, de most „egyel feljebb” jó teljesítményt nyújtva magyar bajnok lett.  Ancsin Hanna és Loneán Tamás egész évben szorgalmasan, motiváltan és eredményesen versenyzett, most bronzéremmel zárták a szezont. Hegedűs Hanga már biztos kijutóként ezüstig jutott. Pap Nikola a nap legjobb és legszínvonalasabb elődöntőjét vívta, de minimális veresége ellenére nagy dicséretet érdemel. Főként úgy, hogy másik két, folyamatos szabályrendszert megnyert. Breznyik Niki már ranglista elsőként és biztos válogatottként most a dobogó második fokára állt fel. Testvére János, harmadik helyezettként zárta a magyar bajnokságot. Török Dóri már biztos kijutóként nyelvvizsgán vett részt, így bízunk benne, hogy sikeres vizsgát tett.

Eredmények:

Utánpótlás Magyar-bajnokság, Dorog:

Pointfighting:

gyerek +36kg: 3. Vandlik Dávid
cadet 1 32kg: 3. Bánfi Boglárka
cadet 1 37kg: 3. Szabó Szófia
cadet 1 42kg: 1. Koszti Iringó
cadet 1+47kg: 3. Ancsin Hanna
cadet 2 46kg: 2. Hegedűs Hanga
cadet 2 46kg: 3. Pap Nikola
cadet 2 52kg: 3. Loneán Tamás
cadet 2 +69kg: 3. Breznyik János
junior 50kg: 2. Breznyik Nikolett

Light-contact és kick-light:

cadet 2 46kg: 1. Pap Nikola

Korcsog László, a csapat vezetője szerint komoly szintet lépett az egyesület: „Óriási büszkeséggel tölt el, amit ebben a félévben, sőt egy évben letettünk az asztalra. Tavaly ilyenkor három versenyzőnk pályázott a jesoloi VB-re, így ez a nyolcas szám felülmúlta várakozásainkat. Ugyanakkor az elmúlt év nem csak a számokban, de tartalmában is kiemelkedett az eddigi évek közül. Nagyságrenddel több időt és energiát fektettünk a szakmai munkába. Tovább bővítettük csoportjainkat, így az ovis, iskolás és a versenyzők külön készülnek. Továbbá a csepeli Kiralyteam központ edzéseit is gyakran látogatjuk. Így a tavaszi szezon végén jó érzés és persze megerősítés, hogy az előre lépésünknek „kézzel fogható” eredményei vannak. Szeretném megköszönni Király Istvánnak, a Kiralyteam elnökének, az európai kick-box vezetőjének és Jároszkievicz Krisztiánnak, a csapat szakmai vezetőjének egész éves önzetlen baráti és szakmai segítségnyújtását”.

Utánpótlás magyar válogatott 2019-ben

Bánfi Boglárka
Koszti Iringó
Ancsin Hanna
Hegedűs Hanga
Pap Nikola
Breznyik Nikolett
Török Dóra
Loneán Tamás 

kiralyteam_fb_profil_3.jpg

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< szept 2022 >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Megszakítás