Világkupán és magyar bajnokságon szerepeltek kick-boxosaink – Újkígyós város weboldala

Világkupán és magyar bajnokságon szerepeltek kick-boxosaink

Az Újkígyós Kick-boxosok számára az őszi versenyszezon általában októberben szokott kezdődni, így a szeptember még a felkészülés jegyében szokott telni. Azonban Idén már szeptember közepén, majd október első hétvégéjén is komoly megmérettetés várta az Újkígyósi Kiralyteam Kickbox Akadémia sportolóit. Ennek oka a pandémia, ami a versenyek törlésére, szerencsésebb esetben csak elhalasztására kényszerítette a szervezőket. A Magyar Kick-box Szövetség két fontos májusi versenyét is későbbre helyezte a versenynaptárban, de abban a reményben, hogy az ősz elején meg tudja rendezni a budapesti világkupát és az utánpótlás magyar bajnokságot.

Magyar Kick-box Világkupa, Budapest, 2021. szeptember 16-19.

Mind a ringben, mind a tatamin, mind a sportdiplomáciában kiemelkedő magyar sikerek születtek a 26. hazai rendezésű kick-box világkupán, amelynek a fővárosi BOK Csarnok adott otthont szeptember 16. és 19. között. A küzdőtereken lezajlott éremszerző versengésben különösen utánpótlásunk legjobbjai bizonyultak rendkívül hatékonynak, tetemes mennyiségű medált itthon tartva. Az Európai Kick-box Szövetség szombati közgyűlésén pedig egyesületünk vezetőjét Király Istvánt választották a szervezet elnökévé. A részvételt illetően a tavalyelőtti, jubileumi világkupa állította fel azzal, hogy 42 országból csaknem 1700-an jöttek el a magyar fővárosba. Az e hétvégi, 26. budapesti versenyre viszont már 45 nemzet jelentkezett be, több mint 1700 versenyzővel. A magyar világkupa a rangos támogatókban sem szenvedett hiányt: elfogadta a szervezők felkérését a fővédnökségre dr. Szabó Tünde sportállamtitkár, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Németh Szilárd, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

Nem csak nevében, tatalmában is igazi világkupa volt! Az újkígyósi versenyzők megmérkőztek spanyol, sőt üzbég versenyzővel. Volt, aki norvég és volt olyan aki török versenyzőt búcsúztatott. Hegedűs Ramóna az utánpótlás mezőny egyik legeredményesebb versenyzője lett három szabályrendszerben az öt megszerzett érmével. Egyébként még a Nemzeti Sport is cikkében megírta, valamint felfigyelt kiváló teljesítényére. Szántó Máté világkupa újoncunk korát meghazudtoló teljesítménnyel verekedte be magát mindkét nap a négy közé és két megszerzett bronzérme szép teljesítmény legfiatalabb sportolónktól. Létai Levente élete első nemzetközi versenyén szerzett ezüstérme igazán dicséretes teljesítmény. Faragó Fatima bronzérme után szintén megérdemelten állhatott a dobogó alsó fokára. Majernyik Tímeának, Koszti Iringónak, Loneán Tamásnak és Török Dórának ugyan most nem sikerült dobogóra állnia, de többen közülük nagyon közel álltak ahhoz, hogy a negyeddöntőket sikerrel vívják meg és sok esetben csak nüanszok, apró különbségek döntöttek ellenfelük javára. A klubcsapatok ranglistáján elképesztő fölénnyel a Kiralyteam Kickbox Akadémia végzett az élen a megszerzett negyvenhat aranyérmével, amihez az újkígyósiak kilenc csillogó medállal járultak hozzá.

Generáció váltás előtt áll csapatunk, ami azt jelenti, hogy több versenyzőnk kinőtte, kinövi az utánpótlás korosztályt és már a felnőttek mezőnyében kell bemutatkoznia.  Európa-bajnoki ezüstérmesünk Török Dóra, valamint a nagy visszatérőnk Varga Mátyás idén már Karlovacban be is mutatkozott a felnőttek között. Az utánpótlásban remek eredményeket szerző, többszörös magyar bajnok Pap Nikola és Hegedűs Hanga is a felnőttek között fog már jövőre debütálni.  

 

Utánpótlás magyar bajnokság, Csongrád, 2021. október 2-3.

A magyar bajnokság a diákolimpia versenysorozata mellett a legjelentősebb eseménye a hazai kick-box utánpótlásnak. A viadalon mind a négy utánpótlás korosztályban avatnak bajnokot, azonban az idei montenegrói kontinensviadalra csak két idősebb korosztály sportolói szerezhetnek kvótát. A Európai Szövetség a pandémiás helyzetre való tekintettel elővigyázatossági okokból úgy határozott, hogy csak két korosztálynak rendezi meg a versenyt. Mint ahogyan erre számítottunk is, sajnos több kígyósi versenyző marad így le az Eb-ről a korosztály szűkítés miatt.

Új helyszínen, de a régi elszántsággal léptek pástra a kígyósi versenyzők. A szombati pointfigting szabályrendszert tömörítő napon a legkisebb gyerek súlycsoportban Szántó Máté szép győzelemmel került a döntőbe, ahol egy nagyon kiélezett mérkőzésen a lehető legkisebb különbséggel maradt alul és lett ezüstérmes élete első magyar bajnokságán. Bátyja Milán, a serdülő korosztályban szerzett bronzérmével jelezte, hogy továbbra is legjobbak közé kíván tartozni. Nem talált legyőzőre Létai Levente, aki szintén újoncként vehetett részt pályafutása első magyar bajnokságán. Egy súlycsoportban indult az ifjúsági lányok +47 kg-os súlycsoportjában Majernyik Tímea, Faragó Fatima és Hegedűs Ramóna. A népes mezőnyből adódóan csak utóbbi két versenyzőnknek sikerült a négy közé verekednie magát és szereztek két nagyon értékes bronzérmet. Loneán Tamás már rutinos versenyzők közé tartozik a junior 63 kg-os mezőnyben, ami egyébként talán az egész verseny egyik legnívósabb súlycsoportja lett. Az itt megszerzett bronzérme pedig szintén dicséretes. Vasárnap a light-contact és kick-light szabályrendszerben Hegedűs Ramóna volt érdekelt csapatunkból, akinek sokoldalúságát bizonyítja már három tatamis szabályrendszerben is képes eredményesnek lenni. Csattanós ütés- és rúgásváltsok után két ezüstérmet szerzett, ami szép lezárása volt az elmúlt két hétnek.

Összességében az újkígyósi versenyzők a világkupán és a magyar bajnokságon tizenhat érmet szereztek, ami igazán jól mutatja elszántságukat és azt a törekvést, amit az Újkígyósi Kiralyteam Kick-box Akadémia képvisel.

Korcsog László

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< nov 2021 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás