„Zöld város kialakítása Újkígyóson” – Újkígyós város weboldala

„Zöld város kialakítása Újkígyóson”

TOP-2.1.2-16-BS1-2017

Az elmúlt két hétben sok lakossági kérdés érkezett a templom mellett épülő beruházással kapcsolatban. A számos érdeklődésre reagálva az alábbiakban tájékoztatni szeretnénk a lakosságot az Újkígyóson elindult  „Zöld város kialakítása Újkígyóson” program részleteiről.

 „Zöld város kialakítása Újkígyóson”

A 100 %-ban pályázati forrásból megvalósuló beruházás a település három területét érinti, a különböző területeken az alábbi fejlesztések fognak megvalósulni.

Kossuth utca 42. – Szolgáltató központ kialakítása

Az önkormányzati ingatlan területén szolgáltató központ kialakítása történik a hagyományos újkígyósi ház építészeti elemeinek megidézésével. Az épület akadálymentesített lesz, fűtése megújuló energia felhasználásával lesz megoldva.

A szolgáltató központban 3 üzlethelyiség, azon kívül a pincében egy klubszoba és egy sószoba kerül kialakításra. Az ingatlan a Templom, a Kossuth utca és a Park utca felől is nyitott lesz, területén az épület mellett és mögött parkolók épülnek.

Plébánia és Óvoda közötti út – teresítés, zöldfal

A Wenckheim park és a plébánia mellett elhelyezkedő ingatlan közösségi térként való hasznosítása érdekében – az utca kedvezőbb optikai lehatárolása végett – a plébánia felőli területen zöldfallal lesz kialakítva. A park óvoda felőli végében készül egy pergolával részben fedett térburkolat, ami a gyerekeket kísérő szülőknek, a parkba érkezők kerékpárjainak lesz várakozó- és tároló helye.

Wenckheim park – futópálya, sétány, szabadtéri „kondipark”

A futópálya úgy kerül kialakításra, hogy egy része 60 m-es síkfutáshoz, a másik része pedig hosszabb távok lefutására szolgál. A park keleti oldalán 75 méter hosszúságú „sprint pálya” két, a többi része egy futósávval lesz kialakítva, a pálya burkolata rekortán (öntött gumi) lesz, teljes hossza 280 méter.

A park területén keresztülvezető gyalogösvény – az évtizedek alatt kitaposott nyomvonalon lesz leburkolva, az út mellett padok, szemétgyűjtők lesznek elhelyezve, a térvilágítás kandeláberrel lesz megoldva.

A parkon áthaladó sétány és a sprint pálya között egy park-fitnesz eszközökből (5 db) telepített „felnőtt játszótér” épül, mely szintén öntött gumi burkolattal lesz ellátva, 82 m2 felületen.

A projekt átfogó célja közösségi zöld területek kialakítása, illetve megújítása, amely lehetővé teszi a közösségi kulturális élet minőségi helyeinek kialakítását, az életminőség feltételeinek javítását, továbbá a projekt keretében megvalósuló gazdaságélénkítő tevékenységgel segíti a helyi kisvállalkozások fejlődését, működését. A tervezett beavatkozások megvalósulása révén a településen a lakosság, az idelátogatók és a vállalkozások számára is vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható városi környezet, települési arculat jön majd létre.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< jún 2022 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Megszakítás