Ebzárlat és legeltetési tilalom – Újkígyós város weboldala

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal mint élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró hatóság  a rókák veszettségének megelőzése érdekében kihelyezett csalétek-vakcina miatt állat-járványügyi intézkedésként (Ecsegfalva, Szarvas és Békésszentandrás települések kivételével) Békés megye közigazgatási területén 2022. 03. 26 – 2022. 04. 15-IG EBZÁRLATOT ÉS LEGELTETÉSI TILALMAT RENDELT EL.

 

Az ebzárlat tartalma alatt:

  • A tartás helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  • A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltássalrendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
  • Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
  • Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
  • Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
  • A jelzett időszakban a legeltetés tilos

A járási hivatalok vezetői gondoskodnak az állat-járványügyi intézkedés elrendeléséről szóló határozat helyben szokásos módon történő közzétételéről.

Amennyiben az alkalmazott csalétek-vakcina bőrre, sebbe, szembe, orrba, szájba, nyálkahártyára kerül, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni és értesíteni kell a népegészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatalt.

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2023 >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Megszakítás