Hírek – Újkígyós város weboldala

Category: Hírek

Gyermekorvos rendelési idő és helyettesítés

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2024. augusztus 1-től a gyermekorvosi rendelési idő megváltozik.

A gyermekorvos helyettesítését Dr. Zelenyánszkiné Dr. Tóth Renáta  csecsemő- és gyermekorvos látja el.

Rendelési idő: Hétfőtől-péntekig 8,30-10,00 óráig.

Újkígyós Város Önkormányzata

Közlemény

(tovább…)

Nyári Diákmunka 2024!

Kedves Diákok!

  1. július 01. napjától 2024. augusztus 31. napjáig lehetőségünk lesz az önkormányzatnál, illetve intézményeinél legfeljebb egy hónap időtartamra, 4 órás foglalkoztatás keretében, nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztatni munkaviszony keretében.

A foglalkoztatás feltétele, hogy a nappali tagozatos diák regisztráljon, és személyes okmányaival, illetve érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással igazolja nappali tagozatos jogviszonyát a Békés Vármegyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Békéscsaba, Árpád sor 2-6.) A regisztrációra 2024. június 17. napjától van lehetőség.

 

Kérjük a mellékelt jelentkezési lapot kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba (Újkígyós, Kossuth utca 41.) vagy elektronikusan elküldeni a munkaugy@ujkigyos.hu e-mail címre!

 

A jelentkezés folyamatos, de legkésőbb 2024. június 24-én 12 óráig van rá lehetőség!

Jelentkezési lap kérhető a Polgármesteri Hivatal ügyfélterében vagy letölthető a www.ujkigyos.hu honlapról.

LETÖLTÉS

Kormányablak busz

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2024. május 6-tól – május 21-ig lehet javaslatot tenni a Díszpolgári cím és az „Újkígyósért” kitüntetés adományozására. A javaslatokat indoklással az Közös Önkormányzati Hivatal recepcióján kihelyezett szavazóládában lehet elhelyezni.  (tovább…)

Újszülött támogatás 2024

Tisztelt Újkígyósiak!

Kedves Újszülöttet Váró Szülők!

Az újszülöttek támogatására – Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló önkormányzati rendelete alapján – 20 000 Ft összegű újszülött támogatást nyújt a gyermek születésétől számított 6 hónapon belül az újkígyósi lakóhellyel rendelkező törvényes képviselőjének.

Az újszülöttekről 2024. április 8-áig a védőnők segítségével, a szülőkhöz eljuttatott nyilatkozatok alapján értesültünk és így juttattuk el az újszülött támogatást, illetve az Újszülött Hirdetőtáblára is így kerültek ki az információk az újszülött babákról.

Az Önkormányzatot április 9-én arról tájékoztatták a védőnők, hogy – a járási védőnői értekezlet során elhangzott új információk miatt – a továbbiakban nincs lehetőségük részt venni az újkígyósi újszülötteket megillető támogatás lebonyolításában az új gyermekvédelmi törvény és az adatok zárt kezelése miatt.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Érintetteket, hogy az alábbi – mellékletekkel felszerelt – kérelem benyújtását követően van lehetőségünk a 2024. április 8-át követően születettek törvényes képviselőjének az újszülött támogatást megállapítani, illetve az Újszülött Hirdetőtáblán az örömteli eseményt megjelentetni.

LETÖLTÉS

(A kérelem és a nyilatkozat az Önkormányzat recepcióján is elérhetők.)

Botyánszki Pál

polgármester

Gázszolgáltatási szünet

Megszakítás