TÁJÉKOZTATÁS – Újkígyós város weboldala

TÁJÉKOZTATÁS

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft, mint Újkígyós város vízi közműveinek üzemeltetője az alábbi tájékoztatást adja felhasználóinak (fogyasztóinak):

Az utóbbi időszakban nagyon megnövekedett a városi szennyvízhálózaton és a szennyvízátemelőkön a dugulások száma. A dugulások elhárításának nagyon magas a költsége. A csatornatisztító gépjárműnek és berendezésnek jelentős óradíja van, ezen kívül a gyakori hibák kijavítása sokszor munkaidőn túli munkavégzést is igényel, ami szintén komoly többletköltséget jelent az üzemeltetésben.

Megvizsgálva a hibák, dugulások okait a csatornát közvetlenül üzemeltető szakembereink elmondása alapján – azok az esetek többségében emberi tényezőkre vezethetők vissza. Sajnos az ingatlanokból a szennyvízrendszerbe bebocsájtott szennyvizek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek alapvetően nem a kommunális szennyvízre jellemzőek. Ezek a nem szennyvízre jellemző anyagok (különböző kisebbnagyobb szilárd tárgyak, állati eredetű csontok, belsőségek) csak úgy kerülhetnek a rendszerbe, hogy aki meg akar szabadulni tőlük, az beledobja a csatornába. Ha ez hibát okoz a rendszerünkben, a fent leírtak alapján többletköltség jelentkezik az üzemeltetésben.

A jogszabályok alapján szigorúan tilos a csatornába juttatni darabos szennyeződéseket. Bármilyen eredetű fa, kő, csont, műanyag háztartási eszköz, műanyag és üvegpalack, építési törmelék, homok, kavics, stb. Vízben nem oldható egészségügyi anyagokat (vatta, tampon, egyes WC papírok stb.), egyéb háztartási hulladékokat (textil, növény, gyümölcsmag, szárnyasok tollazata, szőr, stb.). A csatornahálózat nem alkalmas szilárd hulladékok eltüntetésére. Ezek elzárják a víz útját, dugulást okozva. Tönkreteszik a szennyvízátemelőkben a szivattyúkat, csatorna kiöntést okozhatnak.

Ezenkívül szintén szigorúan tilos a csatornába juttatni mérgeket, gyógyszereket, vegyi anyagokat, tűzveszélyes anyagokat, melyek lebomlásuk esetén tűzveszélyesekké, akár robbanásveszélyessé válhatnak. Továbbá tilos olyan szennyezőanyagtartalmú szennyvíz bevezetése, amely a dolgozóink egészségét veszélyezteti, vagy a műveinkben az üzemszerű működést akadályozza, vagy üzemzavart okoz, illetve a tisztítóműből kikerülő tisztított szennyvíz környezetkárosodást okoz.

Társaságunk a továbbiakban, amennyiben bizonyíthatóan megállapításra kerül, hogy a lakosság által idegen anyag belekerül a csatornába és emiatt történik ilyen jellegű hiba a szennyvízrendszeren, az abból származó többletköltséget az érintett felhasználóknak leszámlázza, ill. azokkal megfizetteti.

Kérjük a Tisztelt lakosokat, hogy a szennyvízrendszerünkbe ne juttassanak a kommunális szennyvízen kívül semmilyen más anyagot. Nem az a szándékunk, hogy fizettessünk, hanem az, hogy a rendszerünket biztonságosan, folyamatosan és a lehető legkisebb költséggel üzemeltethessük a lakosság megelégedésére.

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2023 >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Megszakítás