Sajtóközlemény-önkéntesek a közösségért – Újkígyós város weboldala

Sajtóközlemény-önkéntesek a közösségért

Közel kétszáz önkéntes több mint 2500 munkaórát dolgozott az „ Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0129 számú, „PONT” az Önkéntességért elnevezésű programjában. Az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult program 2012. november elsejével indult, a záró rendezvényre 2013. október 15-én került sor az újkígyósi művelődési házban.

Az “Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület 19 millió 324 ezer 237 forint vissza nem térítendő, száz százalékos támogatást nyert Önkéntes Pont létrehozására. Mint a záró rendezvényen elhangzott: minden tekintetben sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, minden résztvevő példaértékűnek értékelte az önkéntesek, civil szervezetek, fogadóintézmények és az önkormányzat együttműködését. Az Újkígyósi Önkéntes Pont a Békés Megyei Önkéntes Centrummal együttműködésben valósult meg. Újkígyós mellett Szabadkígyós és Csabaszabadi lakossága, intézményei és civil szervezetei számára nyújt együttműködést, szolgáltatást. A projekt célja: a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység általános társadalmi megbecsültségének emelése és ezzel együtt az önkéntesség népszerűsítése. A civil szervezetek, önkormányzatok, önkormányzati és állami intézmények, szociális, egészségügy és oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitásának fejlesztése önkéntesek bevonásán keresztül.

Nagy Tiborné, az „Összefogás Újkígyósért” Közhasznú Egyesület elnöke hangsúlyozta: a program ráirányította a figyelmet az Újkígyóson működő civil szervezetek munkájára, és nemcsak a különböző szervezetek, hanem a közösség tagjainak kapcsolatai is fejlődtek, gazdagodtak.

Szebellédi Zoltán polgármester kiemelte: a civil szervezetek nagyon sok olyan feladatot ellátnak, amelyre önmagában az önkormányzat nem lenne képes.

Osváth Edit projektmenedzser elmondta: remek csapatmunka alakult ki, amely segítette zökkenők nélkül lebonyolítani a pályázatot.

Dragán Mária pénzügyi vezető elmondta: a programmal mindenképpen gazdagítani tudták a települést.

Susán Éva az egyesület titkára kiemelte: a programban résztvevő önkéntesek megtapasztalták, hogy számíthatnak egymásra, munkájukat elismerik, megbecsülik.

A fogadószervezetek részéről Balogh Lászlóné óvodavezető elmondta: helye van Újkígyóson az önkéntes munkának, a civil szervezetek és az önkéntesek fontos szerepet játszanak a város életében.

Korcsokné Erdős Zsuzsa az általános iskola igazgatója kiemelte: az önkéntesek lelkesedéssel, szeretettel segítettek az iskolában, hasznos munkát végezve.

Schríffert Béla a napköziotthonos konyha vezetője hangsúlyozta: az önkéntesekkel való foglalkozást, az önkéntesek befogadását az intézményeknek is tanulniuk kellett.

Nagy László a Békés megyében működő Önkéntes Pontok szakmai koordinátora és mentora elmondta: a program lebonyolítása során nagy hangsúlyt fektettek a jövőkép kialakítására is.

A záró rendezvényen a civil szervezetek és a fogadóintézmények mellett a programban résztvevő önkéntesek is megjelentek. Külön kiemelték azokat – Borsiné Elekes Mónikát, Szűcs Istvánnét, Zsuzsa Andreát és Bajusz Mihálynét -, akik több mint száz óra önkéntes munkát végeztek. A rendezvényen kiállították azokat a képeket is, amelyet a helyi általános iskola diákjai készítettek, és amelyek témája az önkéntesség volt. A diákok a TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0129 program keretében működtek közre.

– “Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé” – idézte Böjte Csaba ferences rendi szerzetest Nagy Tiborné zárszóként, megköszönve a programban résztvevők munkáját.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás