Lángosra tutti a friss házi tej – Újkígyós város weboldala

Lángosra tutti a friss házi tej

A közelmúltban két üzlet is nyílt a Petőfi utcában, az általános iskola környékén. A vállalkozásokat nyugodtan nevezhetjük hiánypótlónak, hiszen évekkel ezelőtt volt utoljára ilyen tevékenységgel foglalkozó szolgáltatás Újkígyóson. Az üzemeltetőket arra kértem mutassák be tevékenységüket, mondják el, hogyan jutottak az elhatározásra, hogy üzletet nyitnak, ha kívánnak, beszéljenek arról, hogyan, miből valósították meg elképzelésüket, illetve az elmúlt viszonylag rövid időszak tapasztalatairól is számoljanak be.

 Elsőként a Friss házi tej kimérőbe tértem be, ahol Börcsök Csaba kistermelő által előállított termékekből vásárolhatnak az érdeklődők. A pult mögött Börcsökné Novák Marianna fogadott, aki annak dacára, hogy messze volt még a záróra csak üres polcokat mutatott, illetve minimális mennyiségben friss házi tejjel kínálhatott volna. Mint elmondta, azon a napon minden elkelt portékáikból. Az üzlet ötlete friss, bár a tevékenység nem ismeretlen előttük, hiszen őstermelőként, háztól árultak már tejterméket. Most „üzletesítették” ezt a szolgáltatást és nyitották meg boltjukat az általános iskola mellett. Vállalkozásukat saját forrásból és erőből valósították meg. Az érdeklődés meglepte őket, a néhány héttel ezelőtti nyitás óta négy új tehenet kellett vásárolniuk, hogy a vásárlók igényeit kiszolgálják. A tej mellett hat különböző ízesítésű, fűszerezésű sajtot és túrót kínálnak a vásárlóknak. Csak kedvező tapasztalatokról tudnak beszámolni, bíznak abban, hogy közép és hosszú távon megmarad, illetve növekszik vásárlóik száma. Az üzlet hétköznapokon délelőtt 6 – 10 óráig, míg délután 15 – 18 óra között tart nyitva. Szombaton 6 – 12-ig, míg vasárnap 7 – 10-ig várják kedves vásárlóikat.

 A tej kimérő után a Tutti Hami Büfé és Lángossütőbe tértem be, ahol Ecker Györggyel beszélgettem.
A tulajdonos elmondta: rengeteg időt és energiát fektettek az építkezésbe. Büszke arra, hogy a saját forrásból épülő ház alapkövétől kezdve a lángossütő nyitásáig minden fizikai munkát ők végeztek. A tulajdonos lángos imádó, így kétség sem fért hozzá, hogy az időközben melléköltöző Gek-ko Háztartási Bolt után az egyik legkedveltebb hagyományos magyar étel lesz kapható a szomszédban. A sima lángos mellett fokhagymás, sajtos-tejfölös, de töltött lángos is kapható, valamint hamburger és szendvics is része a kínálatnak. De bátran betérhetünk akkor is, ha a nagy melegben egy kellemes üdítőre, egy jóízű kávéra vagy jégkrém desszertre vágyunk.
Ecker György realista és derűlátó. Elismeri, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben nehéz helyzete van az újonnan induló cégnek, de örül, hogy ez által is négy új munkahelyet tudott teremteni.
Bízik abban, hogy Újkígyós lakosai a jövőben egyre gyakrabban veszik igénybe a lángossütő szolgáltatásait, hiszen a Tutti Hamiban hétfőtől vasárnapig mindig eredeti receptek alapján készülő, finom ételekkel, és kiváló italokkal várják a betérő vendégeket.

Szamosvári Zsolt

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás