Tűzoltók jártak a Petőfi utcai óvodában – Újkígyós város weboldala

Tűzoltók jártak a Petőfi utcai óvodában

Békés Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság 2011 októberétől új ismeretterjesztő programot indított Katasztrófa ismeretek oktatása címmel az óvódás korú gyermekek részére.

A program célja az óvodás gyermekeket megismertetni a hétköznapok veszélyhelyzeteivel. (Tűz, közlekedés, elektromos készülékek használata, járványok). A katasztrófavédelem – pedagógiailag és szakmailag felkészült – szakemberei öt alkalommal, játékos formában ismertetik meg a gyerekeket az otthoni és az óvodai környezet lehetséges veszélyeit. A Petőfi utcai óvodában 2012. január 26-án a tűzzel és annak veszélyforrásaival ismerkedtek meg a gyerekek, valamint a tűz hasznát ismerhették fel képekről. A játékos gyakorlati oktatás során találós kérdésekre válaszoltak a középsősök és a nagycsoportosok, illetőleg a gyakorlatban is kipróbálhatták a tűzgyújtást (mécseseken) és a tűz eloltását különböző eszközökkel. Megismerkedtek a tűzoltóság számával és valós telefonhívással; Pap Botond középső csoportos kisfiú értesítette a tűzoltóságot. Ennek kapcsán megtanulták, hogy veszély esetén hogyan kell értesíteni a hatóságot, mit kell mondani. A gyerekek fegyelmezetten végrehajtották a meghirdetett „TŰZRIADÓ”-t. A kivonulás után – nagy örömükre- az óvoda udvarán tűzoltóautó állt. A tűzoltók kedvesen, készségesen mutatták meg a jármű kellékeit, felszerelését. Nagy volt az öröm és a kíváncsiság, minden gyerek megtapasztalhatta milyen a felszerelése egy igazi tűzoltó autónak. A nagy és középső csoportosok mellett már a kiscsoportosok is és bölcsikések is részt vehettek a további programon. Az óvoda dolgozói nagy örömmel fogadták a felkínált lehetőséget és támogatják a továbbiakban is. Az eseményt meglátogatta Szebellédi Zoltán, Újkígyós Város Polgármester és Nagy Balázs Műszaki csoportvezető is.

Köszönjük Baráth Ilonának és Bozó Csabának, a katasztrófavédelem szakembereinek, hogy óvodánkat választották a program egyik résztvevőjének, a tűzoltóautóval érkező tűzoltóknak a bemutatót és a türelmüket.

A Petőfi utcai óvoda dolgozói

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás