LEADER forrásból újult meg a Szent Imre parkban a játszótér – Újkígyós város weboldala

LEADER forrásból újult meg a Szent Imre parkban a játszótér

A környéken élők és az arra járók már hetekkel ezelőtt észrevehették, hogy eltűntek a régi játszótér maradványai és új, korszer,ű európai uniós szabványoknak is megfelelő játszótéri eszközök kerültek a helyükre a Gyulai utcában található parkban.

A játszótér-felújításra az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület nyújtott be pályázatot a Medgyesegyházán található Kertészek Földje Akciócsoport Egyesülethez. A pályázatot 2012 májusában pozitívan bírálták el, és az EMVA-ból, az ÚMVP keretében LEADER-forrásból 2 000 000 Ft támogatásban részesítették, amelyből 1 900 000 Ft összeget a játszótéri eszközökre és azok telepítésére fordítottak. A kivitelező az Acer Kft. volt.

A játszótér ünnepélyes átadására 2012. június 15-én került sor. Szebellédi Zoltán polgármester megnyitójában elmondta, hogy LEADER-forrásból a település 15 nyertes pályázattal büszkélkedhet, majd kiemelte, milyen fontos a civil szervezetek, az üzleti szféra és az önkormányzat közötti együttműködés, hiszen ennek segítségével tudunk eredményesen pályázni hasznos fejlesztések megvalósításához a város javára.

A beszédet követően a Fő utcai óvoda középső és nagycsoportosai mutatták be kis műsorukat, Ruckné Stuber Gabriella és Rékasiné Barna Judit vezetésével.

Ezt követően a gyermekek birtokba vehették a játszóteret, amihez a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény dolgozói mint szervezők biztosítottak kölyökpezsgőt, üdítőt, ásványvizet és pogácsát az érdeklődőknek. A délutáni játékhoz Virág Attila szolgáltatta a vidám zenét. A “Micimackó” Gyermek- és Ifjúsági Fejlesztő Közhasznú Egyesületből Loneánné Turzó Szilvia az arcfestést önként vállalva gondoskodott arról, hogy hercegnőkkel, sárkányokkal, kalózokkal és kiscicákkal teljen meg a tér. A színes léggömbök és forgók hangulatossá, színessé tették a játszóteret.

A játszótér további fejlesztéséhez kívánnak további jó egészséget a kilátogatók!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás