Megalakult az Alföld Slow Egyesület – Újkígyós város weboldala

Megalakult az Alföld Slow Egyesület

1470
Békés megyei települések összefogásával alakult meg az Alföld Slow Egyesület péntek délelőtt Újkígyóson. Az egyesület legfontosabb célja a lassú turizmus és a lassú szemlélet elterjedésének megvalósítása és hazai megélése.

– A slow (lassú) turizmus irányzata és az egyesület ötlete az újkígyósi turisztikai fejlesztési terv készítése közben merült fel. Megismertük az olaszországi, slow turizmust képviselő szervezet, a Cittaslow International munkáját, így jött létre az ötlet, hogy egy hazai slow egyesületet, szövetséget hozzon létre a város, összefogva azon más településekkel és egyesületekkel, szervezetekkel is, akik szintén e cél mellett kötelezték el magukat – árulta el Szebellédi Zoltán polgármester, az egyesület elnöke.

– Az egyesület célja a pillanatok megélése, a tudatossá válás, mind az életvitelben, mind a fogyasztásban, mely egyben az egészség alapja is. Ehhez szükséges a helyi és a hazai termelő vállalkozások támogatása, erősítése, turisztikai vállalkozások bevonása. Azt szeretnénk, hogy idővel a vidéki, fenntartható és önfenntartó élet értékké váljon a lakosság és a turisták körében.

Az Alföld Slow Egyesületnek az alábbi szervezetek az alapítói: Almáskamarás, Csabaszabadi, Csorvás, Doboz, Kétegyháza, Kondoros, Kunágota, Lőkösháza, Újkígyós önkormányzata; Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.; Budapesti Metropolitan Egyetem; újkígyósi Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár.

 

Elnökség: Szebellédi Zoltán elnök (Újkígyós polgármestere), Szőke Tünde turisztikai-marketing szakértő (Budapesti Metropolitan Egyetem), Szűcsné Gergely Györgyi (Lőkösháza polgármestere).

Nagy-Laczkó Viktória

(Forrás: www.beol.hu)

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás