Újévi köszöntő – Újkígyós város weboldala

Újévi köszöntő

190106_-_szeged_puspokseg_vizkereszt-1

Kedves Újkígyósi Polgárok!

 

Az esztendő fordulója, illetve első napjai a vigadozás mellett a legtöbbünk számára a számadás, adott esetben a hálaadás, de az előre mutató tervezés időszaka is volt. Hálásak lehetünk elsősorban a Jóistennek, hogy adott erőt a mindennapi munkánkhoz. Hálásak lehetünk családtagjainknak, hogy türelemmel mellettünk álltak. Hálásak lehetünk munkatársainknak, segítőinknek a fáradhatatlan, áldozatos szolgálatukért.

 

Vízkereszt ünnepén (január 6-án) immár évtizedes hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László együttműködő partnerei tiszteletére ünnepi estet ad Szegeden a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében, amelyen a Kormorán együttes adott szívet gyönyörködtetű előadást. A sok-sok szép irodalmi-zenei darab legfontosabb üzenete, hogy a nemzet megmaradása, boldogulása a szeretet, végső soron Isten nélkül nem lehetséges. Idézet hangzott el Wass Albert karácsonyi leveléből is, amely méltó módon indíthatja el a mi új esztendőnket is:

 

„Én úgy látom, hogy most is, mint már annyiszor történelmünk folyamán, a szeretet hiányzik belőlünk. Az igazi szeretet. Az az isteni erőforrás, amely nélkül nincs se élet, se békesség, se szabadság, se igazság, se jólét, se semmi más érdemes emberi megnyilvánulás. Az a szeretet, mely egybeolvaszt testvért a testvérrel, magyart a magyarral. Mely megértést és békességet teremt a civódás helyén, egységet a széthúzók között, építő szándékot a rombolók szívében, amely a közös nagy emberi mozdulatokhoz erőt ad a leggyöngébbeknek is.
Úgy érzem, hogy ez a valódi szeretet hiányzik belőlünk, amely nem a hibát keresi egymásban, hanem Isten képmását, nem ellenfelet lát, hanem testvért, nem civódásra ösztökél, hanem együttműködésre. Nem gyöngeséget jelent, hanem erőt. Hiányzik belőlünk ez a láthatatlan lelki kötőanyag, mely, mint cement a téglát, embert az emberhez tapaszt s alkalmat ad ezzel a jóféle szellemi erőknek, hogy maradandót alkothassanak Isten dicsőségére és az emberiség javára.
Legyen ez a néhány sor írás karácsonyi üzenet hozzátok, magyarok, a világ minden táján. Nézzetek a szívetekbe karácsonyos szemmel, őszinte és becsületes lélekkel. S ha azt látjátok az önkeresés során, hogy szíveteknek valamelyik eldugott zugában rosszindulat, irigység, keserűség vagy bármiféle más tisztátalan érzés lakozik valamely magyar testvéretekkel szemben: gyomláljátok azt ki onnan gyorsan – mielőtt véglegesen és halálosan megmérgezné bennetek az életet.
Nyissátok meg szívetek minden ablakát és eresszétek be oda a napfényt, hagy pusztítson ki belőletek minden sötétséget (…). A civódások, pártoskodások nemzetéből változzatok át a szeretet nemzetévé s meglátjátok: attól a pillanattól kezdve veletek lesz az Isten. Megmaradásunknak, megmaradástoknak, a magyar sors jobbrafordulásának ez az egyetlen lehetősége.

 

Minden újkígyósinak „napfényes”, szeretetteljes, áldott új esztendőt kívánok a Képviselő-testület és valamennyi önkormányzati munkatárs nevében!

 

Szebellédi Zoltán

polgármester

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás