Újkígyósi kick-box sikerek a budapesti világkupán! – Újkígyós város weboldala

Újkígyósi kick-box sikerek a budapesti világkupán!

csapat

Május 16-19. között a fővárosi BOK csarnokban került megrendezésre immár 25. alkalommal a WAKO World Series világkupa sorozat hazai versenye, a 25. Hungarian Kickboxing World Cup, azaz a Magyar Kick-box Világkupa. A megmérettetés nívója és a versenyre leadott nevezések számát tekintve is az idény második legnagyobb megmérettetése a kick-box világában. A grandiózis versenyre ezúttal rekordot jelentő nevezés érkezett, 42 nemzet 284 sportegyesületéből, közel 1700 sportoló nevezett a viadalra. Az össznevezések száma elérte a 3200-as számot, mivel egy versenyző több szabályrendszerben és súlycsoportban is indulhatott, ami persze nagyobb igénybe vételt is jelent!

A budapesti világkupa rögtön egy jelentős sportdiplomáciai sikerrel indult, hiszen a világszövetség elnöke Roy Baker a KirályTeam elnökét és vezetőedzőjét Király Istvánt bízta meg a világszövetség európai szervezetének, a WAKO Europe-nak a vezetésével.

Az Újkígyósi Királyteam Kickbox Akadémia kilenc versenyzővel érkezett a versenyre. A pénteki nap zöld öv alatti versenyében Bánfi Boglárka értékes „skalpokat” begyűjtve ezüstéremmel kezdte meg az éremgyártást. Loneán Tamás a versenyszezon eddigi összes nemzetközi versenyén megnyerte ezt a kategóriát, most sem tett másképp, aranyéremmel kezdte meg a viadalt. Szombaton már teljes létszámában pástra lépett a világkupa mezőnye és az újkígyósiak kezét igen gyakran emelték magasba! Hegedűs Ramóna és Szabó Szófia a harmadik helyet bérelték ki súlycsoportjukban. Bánfi Bogi és Koszti Iringó két súlycsoportban is négy közé került. Bogi dicséretére vált, hogy magasabb súlycsoportjában guatemalai és angol ellenfelén is túljutva lett bronzérmes. Iringó a tavalyi világkupához hasonlóan most 42kg-ban vívhatott döntőt, de meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Ancsin Hanna horvát ellenfel legyőzését követően angol riválisa került a döntőbe, így lett bronzérmes. Loneán Tamás már rögtön az első körben „kifogta” a későbbi győztes orosz versenyzőt, így nem jutott tovább. Pap Nikola remek mérkőzésekkel jutott a negyeddöntőbe, ahol cseh ellenfelével szemben szoros mérkőzésen sajnos alulmaradt. Ugyanezen súlycsoportban Hegedűs Hanga döntőbe jutva igyekezett revansot venni a cseh lányon, de sajnos itt is ugyanaz a szoros eredmény született, így ezüstérem lett a vége. Török Dóra egyre javuló formát mutatva, élményszámba menő, fordulatos mérkőzéseken két súlycsoportban is bronzérmet szerzett.

 Az akadémia újkígyósi csapata ismét megmutatta, hogy Békés-megye egyik legerősebb és legdinamikusabban fejlődő együttese! Tizenkét érmet hoztak haza Újkígyósra!
Korcsog László, az újkígyósi csapat vezetője értékelte a versenyt: „Büszke vagyok a csapatra! Kilenc versenyzőm tizenkét érme kiemelkedő ezen a híres világkupán! Több versenyzőm képes felvenni a versenyt, sőt legyőzni hazánk és a kontinens legjobbjait. Most is magasra tettük a lécet, de csak így léphetünk egyre feljebb! Az eredmény jó visszajelzés, hogy a nap, mint nap befektetett munkának komoly eredménye van. Előbbre visz minket, motivál! A korábbi virtuóz, kiváló versenyző, Hegedűs Botond segédkezik a csapat mellett. Szakmai meglátásai nagy segítséget jelentenek nekünk. Készülünk a magyar bajnoki döntőre!

 A nemzetek rangsorát 322 éremmel Magyarország zárta az élen megelőzve a ringes szakágban taroló Ukrajnát, és a mindig erős Olaszországot. A megszerzett magyar érmekből a KirályTeam 95 érmet vállalt magára melyből 23 arany volt, ezzel a klubcsapatok rangsorában is híréhez méltó helyen zárt.

Eredmények:

Zöld öv alatti verseny:
c1 32kg: 2. Bánfi Boglárka
c2 52kg: 1. Loneán Tamás

Világkupa versenye:
gyerek +36kg: 3. Hegedűs Ramóma és Szabó Szófia
c1 28kg: 3. Bánfi Boglárka
c1 32kg: 3. Bánfi Boglárka
c1 37kg: 3. Koszti Iringó
c1 42kg: 3. Koszti Iringó
c1 +47kg: 3. Ancsin Hanna
c2 46kg: 2. Hegedűs Hanga
Junior -65kg: 3. Török Dóra
junior -70kg: 3. Török Dóra

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás