Átadták az Újkígyós Díszpolgára és az „Újkígyósért” kitüntető címeket – Újkígyós város weboldala

Átadták az Újkígyós Díszpolgára és az „Újkígyósért” kitüntető címeket

kepecskemindenkirol

A hagyományoknak megfelelően az augusztus 20-i ünnepi megemlékezésen adták át az Újkígyós Díszpolgára és az „Újkígyósért” kitüntető címeket. Újkígyós Díszpolgárává dr. Takács Árpád kormánymegbízottat választották, az „Újkígyósért” kitüntető címet Balogh József egykori válogatott sportolónak valamint az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesületnek ítélte oda a Képviselő-testület.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta, augusztus 20-án a független magyar állam megteremtéséről, Szent István királyunk nemzetteremtő életművéről emlékezünk.

Idén Újkígyós adott otthont a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programsorozat megyei ünnepségének. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által szervezett kezdeményezés célja, hogy a magyar gazdák búzájából készített liszt egy részét nemzeti összefogással a rászoruló gyermekeknek adományozzák.

Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke a rendezvényen kiemelte, augusztus 20-a a gazdák számára mindig a fárasztó aratás utáni új kenyér ünnepét, a családi együttlétet és az őszi betakarítás tervezését jelentette.

kenyeresek.jpg

ÚJKÍGYÓS DÍSZPOLGÁRA cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely kiemelkedő munkájával vagy egész életművével mind a településen, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult Újkígyós jó hírnevének öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.

Az évente egy személynek adományozható címmel külön erre a célra készített díszoklevél és egy arany pecsétgyűrű jár.

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 78/2019. (VI. 24.) számú képviselő-testületi határozatával 2019. évben a Díszpolgári címet dr. Takács Árpádnak adományozza a lakosság közbiztonságáért, valamint a közéletben folytatott eredményes, kitartó munkájának elismeréséül.

Azoknak a személyeknek, csoportoknak, akik, vagy amelyek Újkígyós fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkát végeztek, ennek révén Újkígyós értékeit növelő maradandó eredményeket értek el, „Újkígyósért” kitüntetés adományozható. Az „Újkígyósért” kitüntetés évente két magánszemélynek vagy szervezetnek adható.

Magánszemély esetében arany pecsétgyűrűvel és oklevéllel ismeri el a képviselő-testület az Újkígyósért végzett munkát.

Amennyiben a kitüntetetést szervezet kapja meg, abban az esetben az elismeréssel egy bronz emlékplakett és egy oklevél jár.

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 79/2019. (VI. 24.) számú képviselő-testületi határozatával  2019. évben az „Újkígyósért” kitüntetést Balogh József részére adományozza, válogatott sportolóként a település hírnevének öregbítéséért, valamint Újkígyós sportéletében végzett eredményes tevékenységéért.

Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 80/2019. (VI. 24.) számú képviselő-testületi határozatával  2019. évben az „Újkígyósért” kitüntetést Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület részére adományozza, Újkígyós lakosságának érdekében kifejtett kimagasló közösségi tevékenységéért.

(forrás: www.beol.hu)

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás