Elhanyagolt ingatlanok előtti közterületet hoz rendbe az önkormányzat bírság fejében – Újkígyós város weboldala

Elhanyagolt ingatlanok előtti közterületet hoz rendbe az önkormányzat bírság fejében

gaz2.jpg

Elhanyagolt ingatlanok előtti közterületet hoz rendbe az önkormányzat bírság fejében

Több mint 100 elhanyagolt ingatlan állapota borzolta a kedélyeket településünkön. Nem csak a “kapun belül” tapasztalhatók áldatlan állapotok ezeken a telkeken, hanem a közterületen is, amelyet a helyi szabályozásnak megfelelően az ingatlan tulajdonosnak kell rendben tartani. Az ide vonatkozó rendelet módosításával most már komoly nagyságrendű bírság is kiszabásra kerül az elvégzett munka kiszámlázása mellett.

A önkormányzati munkatárs által “felderített” 109 elhanyagolt ingatlan tulajdonosát korábban felszólította a Hivatal annak rendbetételére. 55-en reagáltak is a felszólításra, elvégezték a szükséges munkálatokat vagy megbíztak valakit annak elvégzésével. A fennmaradó 51 ingatlan tulajdonosa ismételten felszólítást és 3 ingatlantulajdonos 50 000 Ft bírságról szóló határozatot kapott, illetve az Újkígyósi Városgazdálkodási és Fejlesztési Kft. munkatársai folyamatosan végzik az érintett ingatlanok előtti közterület kaszálását, surjázását. A mai napig a munka felét már el is végezték.

Szebellédi Zoltán polgármester és Varga Ferenc ügyvezető csütörtökön személyesen ellenőrizték az Öreg u. 49. számú ingatlan előtt a munkavégzést. Tóth Csaba, Faragó Krisztián és Kocsány Zoltán munkatársunk jó ütemben végezték a munkát, így várhatóan szeptember 20-ig be is fejezik az ingatlanok előtti közterület rendbetételét.

Újkígyósra mindig jellemző volt, hogy a gondos tulajdonosok példamutatóan rendben tartják a házuk táját. Őrizzük meg ezt a jó szokásunkat, amit az ide érkező vendégek mindig nagy megelégedéssel szoktak megdicsérni, de mi, itt lakók is így érezhetjük jól magunkat. Ha mégis kifogásolható állapotú ingatlant talál az Önkormányzat, szigorúan fogunk eljárni, a kaszálási költség kiszámlázása mellett komoly bírságra is számíthat a hanyag tulajdonos.

gaz.jpg

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás