2006-ban Újkígyós díszpolgára címet kapott.

 


Buday György 1945. szeptember 14-én született az ausztriai Zell an der Pram-ban. Általános és középiskolás tanulmányait Békéscsabán végezte, 1964-ben érettségizett, majd Újkígyósra került képesítés nélküli nevelőnek. A Szegedi Tanárképző Főiskolát 1971-ben végezte el.
1970-ben kötött házasságot Ugaros Lenkével, két lányuk született Veronika és Erzsébet. Időközben boldog nagyszülők lettek, szabadidejüket Emese és Tamara unokáikkal töltik.

10 évig testnevelést és gyakorlati foglalkozást tanított, 1981-től az iskola igazgatóhelyetteseként vette ki részét a közoktatásból. Időközben a testnevelési főiskolán kézilabda-edzői oklevelet szerzett, és a tanári hivatás mellett edzősködött is.
1990 óta a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója.
1999-ben szakvizsgázott a budapesti Műszaki Egyetemen, ahol közoktatás-vezetői diplomát szerezett.
Tanári pályafutása alatt 1986-ben miniszteri dicsérettel ismerték el munkáját.

Az önkormányzatok megalakulása, 1990 óta képviselőként a szociális és egészségügyi bizottságban tevékenykedik, valamint az ügyrendi bizottság elnöke.

Fő foglalkozása mellett a sportéletben is folyamatosan dolgozik. Sok, ma is ismert név került ki a keze alól, akik vagy játékosként, vagy sportvezetőként lettek nevesek, öregbítve Úkígyós hírnevét országos és nemzetközi szinten egyaránt. A teljesség igénye nélkül: Hochrajter Rita, Bohus Beáta, Bolla Mária, Salamon Gabriella, Sávolt Erika, Kovács Tímea, Skaliczki László, Ruck László, Rácz László, Bánfi József.

Tagja a Békés Megyei Kézilabda-szövetség elnökségének, ahol az edző bizottságot vezeti. Az újkígyósi, megyei és országos sportéletben több mint 40 éve tevékenykedik, különböző területeken, amelyet a sportszakma több elismeréssel jutalmazott.

Megszakítás