2010. augusztus 20. – Újkígyós város weboldala

2010. augusztus 20.

2010. augusztus 20-án átadásra került Újkígyós város központjában Gera Katalin, újkígyósi származású szobrászművész, Hazaváró Emlékkút című alkotása.



Az avató ünnepség ünnepi szentmisével kezdődött a Szűz Mária Szent Neve Katolikus templomban, ahol szentmiseáldozatot mutatott be és szentbeszédet mondott Andrási Elemér, Újkígyós plébánosa. A mise után a Wenckheim parkban vette kezdetét a Szent István-napi és első kenyér ünnepi megemlékezés, amely rendezvényen több előadó is közreműködött: Csernák Árpád színművész Sarusi Mihály Hun fohász című versét szavalta el, ünnepi beszédet mondott dr. Bakay Kornél régész, tanár, nyugalmazott múzeumigazgató, népdalokat énekelt a Tengelic Énekegyüttes, illetve az új köztéri alkotás felavatásának tiszteletére beszédet mondott Mihály Árpád szobrászművész.
Újkígyós polgármestere, Szebellédi Zoltán, ezen a napon adta át az “Újkígyós Díszpolgára” és  az “Újkígyósért” kitüntető címeket, melyet 2010-ben Süli János, Pacsika László és a Magyar Vöröskereszt Újkígyósi Szervezete kapta.
Az ünnepség végén leleplezésre került a Hazaváró Emlékkút, melynek születéséről az alkotó, Gera Katalin mondott néhány gondolatot.
A díszkúttal egyetemben átadásra került egy újonnan kialakított rendezvénytér is, amely újkígyósi és vidéki vállalkozók és magánszemélyek támogatásával jöhetett létre.  A megszólított segítők egy-egy kandeláber megvásárlásával járultak hozzá a park felújításához és az új közösségi tér létrehozásához.

Újkígyós Város Önkormányzata ezúton szeretne köszönetet mondani a következő személyeknek és vállalkozásoknak a támogatásért:

Bánáti Ottó és családja, Benkó Pál és családja, a Csabatáj Zrt. ,Csonka Péter és családja, az Ergomat Kft., a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. Szarvas, a Gazdabolt-Susán József, Harangozó László és családja, ifj. Süli János és családja, a Paksi Atomerőmű Zrt., Simonka György országgyűlési képviselő, a Susán-Trans Kft, Süli Attila és édesanyja, Süli János és neje, Timotex Kft., Újkígyósért Közalapítvány, Újkígyósi Keresztény Ifjúságért Alapítvány, a Wiener Center Kft, Gyulai Takarékszövetkezet, Balogh Lászlóné, Oláh Timót, Harangozó János,Cédrus-Bokor Kft,Szebellédi Zoltán és felesége, DFT Hungária Kft.


Ünnepi beszédek:

Polgármesteri beszéd

Süli János méltatása

Pacsika László méltatása

Vöröskereszt méltatás

Fotók az ünnepségről és a Városnapokról a Galériában tekinthetők meg.


Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás