2010-ben is futottunk az “életünkért” – Újkígyós város weboldala

2010-ben is futottunk az “életünkért”

Újkígyós Város Önkormányzata 2010 májusában második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a „Fuss az életedért” elnevezésű sportnapját. A város életében fontos szerepet játszik a sport, ezért a szervezők arra törekedtek, hogy az egészségnapnak minden korosztály aktív résztvevője lehessen.

A délelőtt az általános iskolásoké volt. A polgármesteri köszöntő és a bemelegítés után a város utcáin, különböző távokon „futott a suli”. A futást négy újkígyósi sportoló, Mohácsi Árpád, Dézsi Róbert, Becsei Norbert, Gedó Attila, vezette. A délelőtt további részében a gyerekek a város több pontján mérhették össze tudásukat atlétikai- és labdás gyakorlatokban. Az ebédnél a Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai segédkeztek.

Egy kis pihenő után indulhatott a délutáni programsorozat, melynek a Felföldi István Sportcsarnok adott otthont. Színvonalas produkciókat láthattunk a békéscsabai Bajza utcai Fitness Központ csoportjaitól, a Három Grácia tánccsoporttól, illetve az újkígyósi Szabadidő SC kick-box szakágának tagjaitól. A bemutatókat egy futball-, és két kézilabda mérkőzés követte, melynek keretein belül a felnőttek is megmutathatták, hogy „ki a legény a pályán”. A jó hangulatú, küzdelmes mérkőzések után Kovács Antal olimpiai- és világbajnok, valamint Braun Ákos világ- és Európa bajnok cselgáncsbemutatóját nézhették meg a sportbarát gyerekek és felnőttek, majd Vozár Attila, a Buda-Cash Békéscsabai AC ultrafutója, a 2009- es olaszországi 100 km-es futás bajnoka fogalmazta meg a sporttal kapcsolatos élményeit, gondolatait és válaszolt a publikum által feltett kérdésekre. Az elmélet után jöhetett a gyakorlat: „futott a város”. Levezetésképpen a kicsik és a nagyok együtt „futottak az életükért” a város utcáin. Az általános iskola egy felhívást intézett a diákok felé, mely szerint a legtöbb családtagot megmozgató osztály jutalomban részesül. Ebben a versenyben a 2.b osztály vitte a pálmát, majd a 4.b és a 3.a következett. A zavartalan futást az Újkígyósi Polgárőrség tagjai biztosították.

Napközben, Harangozó Imréné által, ingyenes vércukormérés zajlott, illetve az újkígyósi Cédrus Patika jóvoltából, egy kihelyezett gép segítségével, megtudhattuk testmagasságunkat, testsúlyunkat, testtömeg indexünket, vérnyomásunkat, pulzus és testzsír indexünket.

Ezt a remek napot a Kisvárosi Esték programsorozat májusi rendezvénye zárta, ahol a sportnapon is aktívan részt vevő bajnokokkal, Kovács Antallal, Braun Ákossal és Vozár Attilával, Fábián Tamás, a Csaba Rádió szerkesztő-műsorvezetője beszélgetett. Az este során megtudhattuk, hogy milyen út vezet ahhoz, hogy valaki élsportolóvá váljon, képzeletben átélhettünk egy-egy rangosabb megmérettetést, illetve megláthattuk, hogy az élsport mennyire egyeztethető össze a „civil” élettel. Egy kellemes és családias hangvételű beszélgetéssel fejeződött be a nap, melynek zárásaként a jelenlévők megcsodálhatták a sportolók aranyérmeit.

Összegzésképpen elmondható, hogy egy tartalmas és élményekben gazdag napot tudhat maga mögött Újkígyós. A szervezők bíznak abban, hogy a program elérte célját és minél több fiatalban fogalmazódik meg a sport fontossága, valamint az egészség megőrzése.

A szervezők az alábbi személyeknek, szervezeteknek köszönik nélkülözhetetlen segítségüket:

Harangozó Imréné (Ancsa „doktornő”), Buday György, Mohácsi Árpád, Dézsi Róbert, Becsei Norbert és Gedó Attila, a Széchenyi István Általános Iskola, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Újkígyósi Szabadidő SC kick-box szakága, Újkígyósi Futball Club, Újkígyósi Kézilabda Club, Felföldi István Diáksport Egyesület, Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, Polgárőrség, Napközis Konyha, Körzeti Megbízotti Iroda, Polgármesteri Hivatal, Cédrus Patika – Újkígyós, Bokorné Cservenák Mária, PARTYKELLÉK Rendezvényeszköz Kölcsönző

A sportnapról fényképek a Galéria menüpont alatt láthatók!

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás