A piac korszerűsítése – Újkígyós város weboldala

A piac korszerűsítése

A 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához, a Többfunkciós Kulturális- és Közösségi Tér kialakítása célterület keretében 31.711.317 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Újkígyós Város Önkormányzata a helyi piactér korszerűsítésére.

 A tervezett beruházásban az alábbi fejlesztés valósul meg: 2 db fedett, nyitott árusító pavilon, piac-iroda, WC-k, 2 db üzlethelyiség építése. Építmények beépített alapterülete 307,64 m2, piac-iroda hasznos alapterülete 7,98 m2, WC-k hasznos alapterülete 12,5 m2, üzlethelyiségek hasznos alapte-rülete 32,20 m2. 

 Az eredeti tervek szerint a Búcsúra szerettük volna, ha elkészül a beruházás, azonban az első két lebonyolított közbeszerzési eljáráson a beérkezett árajánlatok nem találkoztak a beruházó elvárásaival, így ismételt közbeszerzési eljárást folytattunk le a megvalósítás érdekében. A sikeres új eljárás alapján megkötött vállalkozási szerződés szerint a munkák szeptemberben kezdődtek el, és november végén fejeződnek be. Az építés ideje alatt a piactér átmenetileg a Kossuth utcai aszfaltozott kézilabdapálya környékén lett elhelyezve. A kivitelezést a Csorvási Építőmester Bt. végzi, mint nyertes ajánlattevő. A beruházás összköltsége várhatóan 38.000.000 Ft lesz. Az építés a terveknek megfelelően halad. A kialakítás alatt álló 2 db üzlethelység bérbeadásra lett meghirdetve. A beérkezett pályázatok alapján mindkét helység bérbeadása meg fog történni. Az egyik üzletben lángossütő, büfé fog üzemelni, a másikban pedig komplex pénzügyi, biztosítási iroda fog nyílni. Az új piac várhatóan decemberben fog használatba kerülni.

 A piaci infrastruktúra fejlesztés célja az eddigi piac területének szépítése, korszerűsítése, méltóbbá tétele mellett az volt, hogy a helyi termékek létrejöttét és piacra jutását segítsük. A piac átadásával egy időben a képviselő-testület módosítani kívánja a helyi piac rendeletét. A tervek szerint az eddigi hétfői piaci nap mellett szombatonként bevezetésre kerül az Újkígyósi Helyi Termék Piac, ahol a helyben lakó termelők, gazdálkodók és a helyi telephellyel rendelkező vállalkozások helypénz megfizetése nélkül (ingyenesen) értékesíthetik portékájukat. Újkígyós Város Önkormányzat Képviselő-testülete eddig is támogatta a kistermelői, háztáji gazdálkodást (pl. saját konyha helyi felvásárlásai, őshonos csibék ingyenes átadása a nevelést, tenyésztést vállalóknak), amit a jövőben egy helyi termelést ösztönző program kidolgozásával kíván továbbgondolni.

Berki László

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás