Áchim Emlékülésről készülő kiadvány rendelése – Újkígyós város weboldala

Áchim Emlékülésről készülő kiadvány rendelése

2011. nov. 11-én került sor Újkígyóson, a Könyvtárban Áchim L. András születésének 140., és halálának 100. évfordulója alkalmából az „Áchim Regionális Tudományos- Népszerűsítő Emlékülésre”, az Áchim Emlékbizottság felhívására, az Újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola, az Alföldkutatásért Alapítvány, valamint a PC Magister Alapítvány szervezésében. A rendezvénynek az Újkígyósi Önkormányzat volt a házigazdája.

A tanácskozás során számos tanulmány, előadás hangzott el, s bemutatkozott a konferencia közönségének Újkígyós városa, két kiállítással is. A rendezők szándéka az Emléküléssel az volt, hogy méltón emlékezzenek meg Áchim L. Andrásról, a jeles agrárpolitikusról, parasztpárt- és lapalapítóról, valamint a konferencia anyagát kötetben is megjelentessék. Az elhangzott előadások Áchim személyiségét, munkálkodását, és hajdani működési területét mutatták be. Ezért egyszerre volt ez a tanácskozás helytörténet, politikatörténet, a szűkebb haza „életrajzának” gazdagítása, s Áchimnak az Alföld jeles személyiségei sorába történő említése, integrálása, az eddigieknél gazdagabb háttéranyaggal. Hallhattunk gerendási, medgyesi, kígyósi, csabai, tótkomlósi stb., témájú visszaemlékezéseket, tanulmányokat.

Az Emlékülés anyagából kiadványt jelentetünk meg. A reprezentatív kiadvány kétnyelvű változatban, magyar-szlovák nyelven, angol és román nyelvű recenzióval, „Áchim L. András élő öröksége” címmel kerül kiadásra, igényes címlappal, kb. 300 oldalon, színvonalas nyomdai kivitelben, amelynek minőségét a helyi nagy tapasztalatú nyomdászörökség garantálja. Színes és fekete-fehér fotók teszik teljessé a kiadványt. A kötethez kapcsoltan nagyalakú, hajtogatott változatban megjelentetjük az Áchim-családfát is, amely eddig még ilyen formában nem jelent meg. Úgy véljük, ott a helye ennek a kötetnek minden érintett Önkormányzat, Kisebbségi Önkormányzat, Szervezet, egyén könyvespolcán, aki többet akar tudni szűkebb hazájáról, s annak neves fiairól.

Ezért előfizetési akciót indítunk! Az előfizetők, – külön a közületiek, külön az egyének – egy listára iratkozhatnak fel; aláírásukkal kinyilvánítják szándékukat a megrendelésre. Felajánljuk, hogy a kötet előfizetői – akik 2012. május-június hónapban, de legkésőbb június 20-ig előfizetik a kötetet, azt féláron, 2000 Ft-ért kapják meg. Az összeget

banki átutalással vagy pénzesutalványon a PC Magister Alapítvány számlájára lehet befizetni;

PC Magister Alapítvány /a számla neve/ A számla száma: 11712004-20178701

Közlemény: Áchim kiadvány-2012

Cím: OTP Bank NYRT Budapesti Régió 1126. Budapest, Böszörményi út 9-11.

A kész kötet bemutatója 2012. december hónapban Békéscsabán lesz. A megrendelők a köteteiket lista szerint vagy a könyvbemutatón, vagy a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesületnél vehetik majd át, meghatározott napokon, melyek a helyi sajtóban, TV-ben lesznek közölve. Az előfizetőket támogatóinkként tartjuk számon, s névsorukat a kötetben köszönőlapon közzé tesszük. Kérjük, támogassa előfizetés-gyűjtő akciónkat!

Áchim Emlékbizottság

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Legfrissebb
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< júl 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megszakítás