Ádventi rendezvény Újkígyóson – Újkígyós város weboldala

Ádventi rendezvény Újkígyóson

2010. november 27-én a Wenckheim parkban, a Hazaváró emlékkút körül felállított hatalmas sátor adott otthont az immár hagyománnyá vált Kígyósi Ádventi rendezvénysorozatnak.



A programok délelőtt 10 órakor a Békés Megyei Népművészeti Egyesület „Szőttesek és fonott bútorok” című kiállításának megnyitójával kezdődtek a Petőfi Sándor Művelődési Ház konferenciatermében. Szebellédi Zoltán polgármester köszöntője után, Dr. Pap István, a Békés Megyei Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója mutatta be az egyesület tevékenységét és a kiállításra elhozott munkáit. A megnyitót a Tengelic Énekegyüttes fellépése zárta.

A rendezvénysátorban, Szamosvári Zsolt, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár igazgatójának beszédét követően, a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény óvodásai énekkel és tánccal örvendeztették meg a szülőket és a többi érdeklődőt. Tücsök Peti zenés műsorával folytatódott a rendezvény, majd ismét az óvodások következtek. 15 órakor az újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola művészetoktatásában részesülő tehetséges diákjai szórakoztatták a közönséget.

A rendezvény ideje alatt a résztvevőknek ingyenes forró teával, forralt borral, fánkkal, lángossal és mézeskaláccsal kedveskedtek a szervezők.A sátorban egész nap játszóház várta a gyerekeket, ahol kipróbálhatták – többek között – a nemezelést, gyöngyfűzést, karácsonyi díszek készítését, gyertyakészítést, vesszőfonást, valamint csipkeverők, fazekasok és vászonszövők bemutatóját lehetett megtekinteni.

 

Este 18 órakor az újkígyósi Szűz Mária Szent Neve Katolikus Templom előtt elhelyezett, hatalmas ádventi koszorún Szebellédi Zoltán, Szamosvári Zsolt és főtisztelendő Rényes Imre, a Szent Erzsébet Szeretetotthon lelkésze, gyújtotta meg az első gyertyát. A gyertyagyújtást követően a templomban került sor az ádventi jótékonysági hangversenysorozat első koncertjére, ahol Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt díjas énekesnő és Szamosi Szabolcs orgonaművész előadását hallgathatta meg a szép számban összegyűlt közönség. A templom mellett felállított sátorban az Összefogás Újkígyósért Közhasznú Egyesület tagjai teával, forralt borral és süteménnyel vendégelték meg az egybegyűlteket.

Az ádventi jótékonysági hangversenyek következő előadása 2010. december 4-én 18 órától lesz az újkígyósi Szűz Mária Szent Neve Katolikus Templomban, ahol az újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola jelenlegi és egykori alapfokú művészetoktatási képzésben részesült növendékeinek műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. A koncerten közreműködnek a Harruckern János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Kaláris Alapfokú Művészetoktatási Intézmény újkígyósi növendékei, a békéscsabai Bartók Béla Zeneiskola Fúvós- és Furulya Zenekara és a Gyerekklub Csemeték.

Reck Nikoletta

 

 A rendezvény sikeres lebonyolításában az alábbi személyek és szervezetek vettek részt, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget:

Simonka György országgyűlési képviselő, Szebellédi Zoltán polgármester, Polgármesteri Hivatal, Római Katolikus Egyházközség, Széchenyi István Általános Iskola, Napközi Konyha, Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény, Ezüstág Gondozási Központ, Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár, Újkígyósért Közalapítvány, Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, Tengelic Énekegyüttes, Naplemente Nyugdíjas Klub, Újkígyósi Polgárőrség, KARITÁSZ, Római Katolikus Egyházközség Családcsoportja, Újkígyósi Nagycsaládosok Közhasznú Szervezete, Vöröskereszt Újkígyósi Szervezete, Összefogás Újkígyósért Közhasznú Egyesület, Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület, Békés Megyei Népművészeti Egyesület, Harruckern János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kaláris Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

 

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< máj 2024 >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megszakítás