Április 22. Föld napja – Újkígyós város weboldala

Április 22. Föld napja

„Ezen a napon fát ültetnek, rajzpályázatot hirdetnek, környezeti vetélkedőt, park- és várostakarítást szerveznek civil szervezetek és helyi önkormányzatok, iskolák, óvodák.”
 

Az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesület Alapszabályában és a Közös Igazgatású Óvodai és Bölcsődei Intézmény Nevelési Programjában kiemelt feladat a gyermekek környezettudatos nevelése, közvetlen környezetünk szépítése. A felnőttek példamutatása, a természet szeretetének átadása elengedhetetlen feladatunk! Célunk, hogy megtapasztalják munkájuk eredményét, és hogy kis odafigyeléssel szebbé, élhetőbbé változtathatjuk környezetünket.

Ez a nap megmozgat gyermeket, fiatalt és felnőttet egyaránt. A Föld Napja már húsz éve közös ünnep a szülőkkel.

Ebben az évben is így történt, már hetekkel a jeles nap előtt tájékoztattuk a szülőket a várható programokról, a gyermekeknek a természetvédelemhez kapcsolódó játékos tevékenységeket szerveztünk. A Föld napján autómentes napot tartottunk, kértük, hogy kerékpárral vagy gyalogosan érkezzenek az intézménybe, és a város területén is hasonlóan közlekedjenek.

Az Újkígyósi Fiatalokért Közhasznú Egyesületet a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága 50.000 forint pénzbeli támogatásban részesítette, amelyet a kerékpárversenyen résztvevők díjazására használtunk fel, valamint a gyermekek részére kerti szerszámot, aszfaltkrétát, szemeteszsákot és a szemétszedéshez egyszer használatos kesztyűt vásároltunk. Ezzel a támogatással a rendezvény színvonalasabb, tartalmasabb lett.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Kovács Sándor és Kovácsné Domokos Szilvia szülőknek a gyönyörű virágpalántákért, amellyel megajándékozták az intézményünket.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás