Az Újkígyósi Kick-box Egyesület akadémiai szinten folytatja – Újkígyós város weboldala

Az Újkígyósi Kick-box Egyesület akadémiai szinten folytatja

kiraly_team.jpg

Három sportolónk került a válogatott keretbe

Újkígyós városa mindig is híres volt nyüzsgő sportéletéről, kiváló sportolóiról.  1995. óta a kesztyűk csattanásaitól is hangossá vált a település sportcsarnoka. Az évek során egyre aktívabbá és eredményesebé váló kick-box egyesület a város sportéletére nagy hatással volt: az ezredfordulón az első magyar bajnoki címmel, 2004-ben az első világbajnoki éremmel, 2012-ben az első kontinensbajnoki címmel öregbítette eredményeivel Újkígyós hírnevét. Az egyesület vezetői fontosnak tartották, hogy a lakosság személyesen is megismerje munkájukat, ezért tavaly novemberben közel 250 fő részvételével nagy sikerrel rendezték meg az összes korosztály számára kiírt Fitgastro – Kupát. A szakmai munkát egyre szélesebb körben terjesztették ki, életkor és előképzettség szerint csoportok alakultak. Négy éve már az óvodásoknak is elérhető az ügyességfejlesztő küzdősport torna. Innen a középhaladó iskolás csoportba van tovább lépési lehetőség. A versenyzők pedig hazánk és a környező országok legerősebb versenyein gyűjtik sikerrel az érmeket. A kick-box aerobic órák megjelenésével elmondhatják, hogy az ovistól a felnőtt korosztályig megmozgatják a város lakosságát.

Ez a fajta ambíció és fanatizmus, amit az egyesület vezetői eddig képviseltek, joggal hozta meg a kardinális változást 2018-ban. Az egyesület szakmai együttműködést kötött hazánk legeredményesebb kick-box klubjával, a budapesti, csepeli székhelyű KirályTeam Kick-box Akadémiával. Ez pedig, olyan nagyságrendet és megtiszteltetést jelent napjaink kick-box világában, amely determinálja az újkígyósi csapat további fejlődését, sikeres jövőjét.
A fúzióval pedig létrejött az Újkígyósi KiráyTeam Kick-box Akadémia!
A Király István által alapított csepeli székhelyű egyesület hazánk, Európa és a Világ legeredményesebb kick-box klubja, immár 13. éve, melyet az elmúlt évek világ-,  és Európa-bajnoki érmei, illetve a számos nemzetközi tornán elért sikerek mellett, eddig Magyarországon egyedülálló módon, az Önkormányzati Minisztérium is kitüntetéssel ismert el.

Király István, aki a KirályTeam Kickbox Akadémia Elnöke, továbbá a magyar kick-box pointfighting szakág szövetségi kapitánya, valamint a magyar kick-box szövetség és WAKO európai szövetségének első számú alelnöke, elmondta:

„Hatalmas megtiszteltetéssel egybekötött várakozással tekintek a jövő felé, hiszen Akadémiánk új taggal, az újkígyósi családdal bővül. Szándékosan definiálom az újkígyósi csapatot családtagnak, hiszen a KirályTeam Kickbox Akadémia hitvallása és ars poeticája, hogy az összetartás és az egymás iránt érzett mély tisztelet szolgálhat tökéletes fundamentumként a fúzió szakmai sikeréhez. Ehhez garancia a városvezetés nyitottsága és támogatása, valamint Korcsog László edzőkollégám hihetetlen elhivatottsága és szakmai tudása.”

A csepeli Királyteam már számos Európa-és világbajnokot adott az országnak. Köztük van Jároszkievicz Krisztián is, a Kiráyteam edzője, aki figyelemmel kíséri és segíti is majd az egyesület munkáját: „Duplán nagy öröm ez a fúzió számomra. Részben a Királyteam eredményes módszerei és rendszere az ország újabb régiójában tudja megvetni a lábát, másrészt pedig generációm újabb nagytehetségű versenyzője törhet komoly edzői babérokra. Ennél jobb párosítást nem is lehet elképzelni, mint egy törekvő edző és segítőkész város! Nagy reményekkel állok a közös munka előtt. Sok kitartást kívánok Lacinak és a csapatnak.”

Korcsog László a helyi iskola testnevelője, az egyesület edzője elismerésről és grandiózus tervekről beszélt: „Hiszünk benne, hogy szakmai munkánk elismeréseként egy igazi mérföldkőhöz érkeztünk. Az újkígyósi kick-boxosok a legjobbak közé akarnak tartozni. Rendkívül sikerorientáltan és nagy tervekkel építjük tovább csapatunkat. Ezenkívül szeretnénk városunk sportéletére hatással lenni. Kiemelt célunk, hogy minél több gyermek sportoljon a településen. Egyesületünk ideális választás lehet a szülők számára, ugyanis a küzdősportokban rejlő pedagógiai lehetőségeket kihasználva értékteremtő közösséget hoztunk létre, amelyben az edzéseken, versenyeken és edzőtáborokban átélt élmények segítenek az akaraterő fejlesztésében, az önfegyelem kialakításában”.

Az Újkígyósi KiralyTeam Kick-box Akadémia a hazai sport utánpótlásbázisának támogatása és a fiatalok egészséges életmódra történő nevelése mellett kiemelt feladatának tekinti a lokális közösségépítését. Az edzőteremre, a mindennapi sportoláson túl, családok és barátok találkozóhelyeként tekintünk, így egyesületünk az újkígyósi szabadidős tevékenységek egyik központjává igyekszik válni.

Szeptember 15. és 23. között rendezik meg utánpótlás világbajnokságát az olaszországi Jesoloban. Súlycsoportonként két versenyző kerülhet a magyar válogatottba. Az egyik a ranglista vezetője, aki a kvalifikációs versenyeken a legtöbb pontot gyűjtötte össze. A másik induló a magyar bajnokság győztese. Így lett egyenes ági induló a cadet 2-es korcsoportban Pap Nikola, aki már harmadik éve őrzi válogatott pozícióját. Koszti Iringó és Ancsin Hanna abszolút újonc a cadet 1-es korosztályban, ők a magyar ranglista második helyére verekedték be magukat a népes mezőnyben. Az újkígyósi sportolók július második hetétől egyéni futó és erősítő edzésekkel kezdték meg a felkészülést. Július 21-től a Királyteam csongrádi edzőtáborában, augusztus 3-tól balatonszemesi edzőtáborban készülnek a rangos eseményre. Augusztus közepén pedig egy hét erejéig az utánpótlás válogatottal készülnek, szintén Csongrádon.

Kapcsolódó hírek

Kövessen minket a Facebookon is!
Facebook Pagelike Widget
Következik
  • Nincs esemény
Naptár
<< ápr 2024 >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megszakítás